BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBulgar işçilerin umudu Türkiye----

Bulgar işçilerin umudu Türkiye

Bulgar işçilerin umudu Türkiye
28 Ocak 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

Doğu Avrupa'da krizin eşiğine gelen firmaları, Türk patronlar kurtarıyor

Ekonomik krizden ağır darbe alan Avrupa şirketlerinde çalışan Bulgar işçiler kapı önüne konulunca rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, küresel ekonomik krizden etkilenen Avrupa'nın doğu ülkelerinde iflasın eşiğine gelen firmalara Türkler can suyu oluyor. Makinelerin sustuğu Makedon Swedmilk, Karadağlı Zeljezara AD Niksic, Slovenyalı Radece Papir'in ardından bu kez Türk patronlar Bulgar tekstil firması Markolana'daki işçilerin umudu oldu. Bulgaristan'ın sanayi bölgesi Vratsa'da bulunan Markolana, krizde büyük yara aldı. Bulgar Hükümeti'nin özelleştirme programından İtalyan Bolitelli ailesine sattığı firma 2011'den bu yana elektrik borçlarını dahi ödeyemez hale geldi. 150 çalışanı bulunan Bulgar firması, makineleri durdurma kararı aldı. Ülkenin en önemli battaniye üreticilerinden olan Markolana için yargı süreci başlarken bir Türk işadamının fabrikayla ilgilendiği açıklaması 150 Bulgar işçinin de umudu oldu. Bulgar Standart News'in verdiği haberde, "Fabrikayla ilgilenen Türk yatırımcı, sefalet içinde olan ve başka geliri bulunmayan 150 Bulgar çalışanın ailesi için tek umut ışığı" denildi.
CAN SİMİDİ OLUYORUZ
Grevlerle boğuşan Doğu Avrupalı firmaları ipten alan Türk şirketleri arasında en dikkat çeken Tosyalı Holding'in aldığı demir çelik fabrikası olmuştu. Yugoslavya döneminin demir çelik devi Karadağ'daki Zeljezara AD Niksis'i geçen yıl Tosyalı Holding devralmıştı. İflasın eşiğine gelen Makedonyalı Swedmilk'i Sütaş bünyesine katarken, ekonomik sorunlarla boğuşan 277 yıllık kâğıt firması Slovenyalı Radece Papir için de Saray Matbacılık devreye girmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)