BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBülent Arınç'tan 'ezan' tepkisi----

Bülent Arınç'tan 'ezan' tepkisi

Bülent Arınç'tan 'ezan' tepkisi
07 Şubat 2014 - 20:27 www.finansgundem.com

​Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ezan okunması üzerine konuşmasına ara verdi ve...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yolun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ezan okunması üzerine konuşmasına ara verdi.

Arınç'tan 'ezan' tepkisi
Bu sırada dinleyiciler arasında bir kişinin yüksek sesle konuşması üzerine, Arınç, "Ezanı dinlemek için ara verdik, seni mi dinleyeceğiz" dedi. Arınç, daha sonra, "Aslında ben bir fetva aldım, ezan okununca konuşulabilir. Ama içinizden bir Karadenizli çıkar 'Ezan okunuyor, niye konuşuyorsun' der diye sustum" diye konuştu.

8 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANIKLI

Arınç'ın Rumelili Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi"nin açılış töreninde gündemi ise ülke ekonomisiyldi.

Arınç yaptığı konuşmada, ekonomi ve siyaset alanları için "siyam ikizleri gibi birbirinden ayrılamaz" benzetmesi yaptığını anımsattı. Siyaset iyi bir seyirdeyse ekonomide yükselişlerin yaşandığını, ekonomi yükselirken siyasetin daha da güçlendiğini kaydeden Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu: "Birbirini besleyen ve doğrudan etkileyen bir sistemin çarkları olarak siyaset ve ekonomiyi, bir devletin gücünün en önemli göstergeleri olarak görebiliriz. Bu değerlendirmelere rağmen Türkiye olarak farklı bir tecrübeyi daha yaşıyoruz. Ekonomiyi öyle bir noktaya taşırsınız ki siyasetteki kıpırdanmalar, ekonomiyi sarsmaz. Bir benzetme yapmak gerekirse 6 şiddetinde depreme dayanıklı bir bina yaparsınız, 6 şiddetini geçen depremlerde bina yıkılır. Bir bina yaparsınız, 8 şiddetinde depreme dayanıklıdır. Öyle bir afet olması gerekir ki bu binayı yıksın. İşte Türkiye ekonomisi, 2002 yılında 5 şiddetindeki artçı sayılabilecek siyasi depremlerde bile yıkılan görüntüsünden bugün 8 şiddetine kadar gelebilecek siyasi depremlere dayanıklı bir konuma gelmiştir. Son iki ayda yaşanan siyasi mühendisliklerin ekonomimize etkisi, sınırlı ve telafi edilebilir olmuştur. 'Sınırlı' derken döviz kurlarında nispi bir artış olmuştur. Bu artışın bir kısmı doğal ve küresel gelişmelerden de etkilenmiştir.

TÜRKİYE'DE TARİHİ REKOR KIRILDI'

'Telafi edilebilir' derken işte 2014 ocak ayı ihracat rakamları açıklandı ve Türkiye tarihinin rekoru kırıldı. Balkan ülkeleri arasında da gelişmesi gereken turizm alanında, yine Türkiye'nin birçok şehri turist ve gelir rekorları kırdı. Bu gelişmeler çerçevesinde yapmamız gereken çıkarım şudur; ülkemizde son 10 yılda siyaset o kadar iyi bir ekonomi yönetimi sergilemiştir ki çalkalanmalar, fırtınalar artık ekonomi gemisinin rotasını değiştirmemektedir. Kaptan iyi olunca dalganın boyunun bir önemi yoktur. Ülkemizde siyasetin itibarına yapılan yatırım sayesinde bugün milletin karşısına dimdik ve gururla çıkıyoruz"
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)