BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBülent Arınç'tan dershane açıklaması----

Bülent Arınç'tan dershane açıklaması

Bülent Arınç'tan dershane açıklaması
18 Kasım 2013 - 20:01 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sona eren Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yapıyor.
İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:
DERSHANELER KAPATILACAK MI?
Milli Eğitim Bakanımız dershaneler konusundaki çalışmayla ilgili bilgilendirme yaptı. Özellikle dershaneler konusunda halka yanlış aksettirilen bilgiler bulunması nedeniyle, halkımızın, dershane yöneticilerinin, ailelerin paydaşların görüşlerinin alınması suretiyle konunun tekrar alınması konusunda bir görüş birliğine verdik. Sayın Bakanımız bu çalışmayı yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu'na yeniden bilgilendirme yapacak. 
Dershane gerçeğini biliyoruz, eğitime katkı olsun diye düşünülmüş ve iyi düşünülmüş ve kanun içinde de yeri var. Ama 7, 8, 9. Kalkınma Planı'nda dershanelerin süreç içinde eğitime kazandırılması ve kalite getirilmesi planlamış. Bunlar Meclis'te kabul edilmiş, o zaman tartışma da olmamış. Bu hükümet 11 yıl içerisinde hükümete öyle bir destek verdi ki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Savunma Bakanlığı'nın önünde tutmuş bir hükümetiz. Bu eğitim öğretim yılı konuşmalar yapmak için bir dosya hazırladım kendime, şu anda anaokulundan lise sona kadar 16 milyon öğrencimiz var. Bu Avrupa'nın 4 ülkesinin nüfusu kadar. 16 milyon öğrenciye 800 binden fazla öğretmenle hizmet veriyoruz. Sınıfların 30 kişiyi geçmemesini sağlıyoruz. Şimdi tabletler vereceğiz. Şimdi artık diyoruz ki dershaneler ihtiyaç kalmamalı. Nitelikli eğitimi okullarımız vermeli, ailelerimiz külfetten kurtulmalı. Eğitime yaptığımız bunca yatırımdan sonra 4+4+4 eğitim sistemine geçtik. Öğrencilerimiz arasındaki katsayı farkını da kaldırdıysak dershaneler artık ihtiyaç olmaktan kalkmıştır.
GENEL AF KONUSU
Sayın Başbakan'ın açıklaması çok açıktı. Sadece Diyarbakır değil tüm dünya duydu. Yazılı açıklamaya dayanarak konuştu. Bugün genel af tartışması yok. Bundan önceki yapılan açıklamalarda genel af gündemde yok. Başbakan geleceğe yönelik hayallerini ortaya koyuyor: Cezaevinde, dağlarda kimse olmasın, yasaklar kalksın... Artık kimse kendi toprağından 37 sene değil 37 gün bile ayrı kalmasın dediler.Cezaevini boşaltacak biz değil yargıdır.  Türkiye'de terör ve eylem biterse, Türkiye gelecekte güzel günler görecektir dedi Sayın Başbakan.
ÖĞRENCİ EVLERİ KONUSU
Bugün belki karşınızda farklı bir Hükümet Sözcüsü görmeyi umut ediyordunuz ama ben yine karşınızdayım. Biz günübirlik bir siyasetçi değiliz. Benim hiçbir davranışım, eylemim hükümetime, Başbakanıma zarar vermemeli. Ben kendi görüşlerimi ifade ederim. Ama bunların hükümeti ve Sayın Başbakan'ı yıpratmasını istemem. Bizim için hiçbir mesele kalmamıştır. Biz aramızda her sorunu kendi aramızda çözeriz. Başka partileri benzemeyiz. Eğer partimize zarar veren bir söylemin sahibiysek kendimizi ifade ederiz. Sayın Başbakan'la bu konuyu kendi aramızda gayet güzel konuştuk ve karar verdik
BAKANLAR KURULU TOPLANTISI 11:50'DE BAŞLADI
Bakanlar Kurulu Toplantısı, saat 11.50'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı. Başbakan Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini Suriye'de yaşanan gelişmeler, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi ile dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi konusu oluşturacak. Toplantının sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Bu arada Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'ya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte geldi. Başbakan Erdoğan ve Avcı'nın merdivenlerde yürürken sohbet ettikleri gözlendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)