BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici----

Bülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici

Bülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici
14 Aralık 2022 - 23:15 www.finansgundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak kararı sonrası TBMM eski Başkanı, AK Partili Bülent Arınç çok sert tepki gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasını da kararına ekledi.

“TÜRK YARGISI ADINA UTANÇ VERİCİ”

Mahkemenin verdiği bu karara AK Partili Bülent Arınç’tan da çok sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından mahkemenin kararını değerlendiren Arınç, şu ifadeleri kullandı;

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için, Türkiye’nin en değerli ceza hukukçularından Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Ahmet Gökçen ile Prof. Dr. İzzet Özgenç’in hazırladığı ve bir ceza avukatı olarak şahsen benim de katıldığım mütalaaya rağmen, mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır. Bu kararın hukukî ve siyasî sonuçlarını kısaca değerlendirmek isterim.

Hukukî açıdan bu mahkeme kararının en kısa zamanda üst mahkemeden döneceğine ve millî iradenin yara almasına izin verilmeyeceğine gönülden inanıyorum. Siyasî yasak kararının hiçbir şekilde uygulanmasına imkan olmayacaktır.

“ADALETE GÖNÜL VERMİŞ HAKİMLERİMİZİN VAR OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Adalet sistemi ve bugünkü yargının haline bakarak ümidimiz kırılsa da yine Türkiye'de hukuk ve adalete gönül vermiş hakimlerimizin var olduğunu biliyorum.

2019 Yerel Seçim sürecini yaşadığımız dönemde İmamoğlu’nun şahsını hedef alan kampanyanın kendisini daha da büyüteceğini belirtmiştim.

AKP’YE UYARIDA BULUDNU

Bu yanlıştan dönülmediği sürece kararın siyasî sonuçları AK Parti’nin karşısına güçlü bir aday profili inşa edecek yolun taşlarını döşemekten başka bir işe yaramayacaktır.

Dirayetli ve feraset sahibi siyasilerin bu durumu göz önünde bulunduracağına ve bu yanlışa izin vermeyeceğine inanıyorum.

BİR TEPKİ DE HÜSEYİN ÇELİK’TEN

AKP hükümetinin eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezası kararını değerlendirdi.

ERDOĞAN’A VERİLEN CEZAYI HATIRLATTI

“Sayın Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza, AKP iktidarına yapılmış en büyük kötülüktür” diyen Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İBB başkanlığı döneminde verilen cezayı da hatırlatıp, “1998'de İBB Başkanı iken Sayın Erdoğan'a verilen ceza ile bunun ne farkı var?” diye sordu.

“BU KARAR SADECE MUHALEFETİ KONSOLİDE EDER”

Çelik, değerlendirmesinin devamında, “Askerin ve yargının siyaseti şekillendirme çabası her zaman ters tepmiştir. Bu karar, sadece muhalefeti konsolide eder” görüşlerini paylaştı.

İBB Başkanı İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası

 

İmamoğlu: Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz

 

İmamoğlu ve Akşener, İBB binası önünde açıklama yaptı

 

AK Parti'den İmamoğlu'na verilen ceza hakkında ilk açıklama

 

İmamoğlu kararı sonrası Altılı Masa'dan kritik toplantı

 

Adalet Bakanı Bozdağ'dan İmamoğlu'na verilen cezaya ilk yorum