BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivBugün başladı: Ehliyet alımında yeni dönem!----

Bugün başladı: Ehliyet alımında yeni dönem!

Bugün başladı: Ehliyet alımında yeni dönem!
28 Nisan 2022 - 16:33 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanlığı, motorlu taşıt sürücü kurslarından sertifika alanların ehliyet alım işlemlerinde zaman tasarrufu sağlayacak yeni bir uygulama başlattı.


Bugün itibarıyla başlayan uygulama sayesinde motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

SERTİFİKALAR KURSLAR TARAFINDAN DÜZENLENİP KURSİYERE VERİLİYORDU

Motorlu taşıt sürücü kurslarından yılda yaklaşık 3 milyon kişi sertifika alıyor. Sertifikalar, özel motorlu taşıt sürücü kursları tarafından düzenlenerek il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerince kontrol edildikten sonra imzalanarak kursiyerlere dağıtılıyor, kursiyerler de bu sertifikalar ile birlikte nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine giderek sertifikalarını ehliyete dönüştürüyorlardı.

E DEVLET'TEN ARTIK ÇOK DAHA KOLAY OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV A.Ş. tarafından ortaklaşa yürütülen "Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetinin e-Devlet Kapısı Entegrasyonu" projesiyle işlemler artık çok daha kolay olacak.

SAHTE SERTİFİKALANDIRMANIN ÖNÜNE DE GEÇİLMİŞ OLACAK

Bugün itibarıyla başlayan uygulama sayesinde motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Kağıt tasarrufu sağlayacak olan uygulama ile imza için zaman kaybı yaşanmasının ve en önemlisi sahte sertifikalandırmanın önüne de geçilmiş olacak.

Eski tip sürücü belgeleri için son tarih: 31 Aralık 2022

 

Ehliyet özellikli kimlik kartlarına yoğun ilgi

 

Uzlaşma başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)