BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBuffett’tan gençlere önemli tavsiye----

Buffett’tan gençlere önemli tavsiye

Buffett’tan gençlere önemli tavsiye
02 Mart 2022 - 18:12 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder Warren Buffet gençlerin sevecekleri işi yaparak para kazanmasını öğütledi. Buffett böyle bir iş bulmak zor olsa da bunu yapabilenlerin hiçbir zaman çalışıyor hissetmeyeceğine dikkat çekti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsanevi yatırımcı ve Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett üniversite öğrencilerine yaptığı konuşmada, önemli bir kariyer tavsiyelerinde bulundu. “Omaha Kahini” olarak da bilinen ünlü yatırımcı gençlere safi kâr arayışı üzerinden kişisel tatmin aramamaları tavsiyesini verdi.

Buffet gençlere hayran oldukları yetenekli insanların bulunduğu işyerlerinde gerçekten zevk alacakları bir işi yapmalarını tavsiye ediyor. Diğer bir deyişle Buffet iş arayan insanlara paraya hiç ihtiyacı olmadıkları zaman yapacakları bir işi şimdiden yapmalarını öneriyor.

91 yaşındaki ünlü yatırımcı, “Kabul ediyorum, ekonomik gerçekler bu tür bir iş bulmanıza engel olabilir. Öyle bile olsa öğrencileri bu çabadan asla vazgeçmemeye çağırıyorum. Zira böyle bir iş bulduklarında bir daha hiç ‘çalışıyor’ olmayacaklar” dedi.

Forbes'un verilerine göre 114,7 milyar dolarlık net serveti bulunan ve şu anda dünyanın en zengin beşinci kişisi olan Buffett, kişisel deneyimlerinden de bahsetti. Buffett, Berkshire'ın başkan yardımcısı olan iş ortağı Charlie Munger ile birlikte 1940'ların başında dedesinin işyerinde "yarı zamanlı" olarak başladıklarını ve burada "sıkıcı işler yaptıklarını ve çok az para aldıklarını" yazdı.

Buffett, hisse senetleri alım satımı yapmalarına ve hukuk işleriyle ilgilenmelerine rağmen yaptıkları işten tatmin olamadıklarını belirtti. Borsa uzmanı ikilinin ancak 1965 yılında Buffett’ın Berkshire’ı satın almasından ve önceki yönetimi şirketten uzaklaştırmasından sonra yapmayı sevdikleri işi bulduklarını belirtiyor.

Berkshire ilk kurulduğu zaman zor durumdaki bir tekstil şirketiydi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Berkshire bugün Apple, American Express ve Coca-Cola gibi işletmelerde uzun vadeli hisse senetlerine sahip olan dev bir yatırım ve holding şirketi. Salı günü açıklanan bilanço rakamlarına göre Berkshire Hathaway’in toplam piyasa değeri 708,61 milyar dolar.

Buffett'ın serveti büyük ölçüde Berkshire'ın son yıllardaki finansal başarısından kaynaklanıyor. Buffett bu başarıyı kısmen Munger'ı ve birlikte çalışmaktan zevk aldığı insanları bulmaya bağladı. Ünlü milyarder, “Biz düzgün ve yetenekli insanları istihdam ederiz, rahatsız edici insanları değil. İstihdam hacmimiz belki de yılda bir kişi bile olabilir” diye yazdı.

Berkshire bu konuda ortalamaların ötesinde olabilir. Düşük istihdam döngüsünün, özellikle üretken ve kârlı işyerleri için iyi bir reçete olduğu giderek daha fazla biliniyor. Journal of Managerial Issues dergisinde yayınlanan Aralık 2020 araştırmasına göre, eski çalışanların şirketlerin işgücünün üçte birini oluşturması, firmaların daha ilgili, daha üretken ve daha kârlı hale gelmesine yardımcı oluyor.

Buffett da bu söz konusu bulgulara katılıyor gibi gözüküyor. Borsa uzmanı, “Çok az istisna dışında, hoşlandığımız ve güvendiğimiz insanlarla onlarca yıl çalıştık. Bu hayattaki bir zevk” diye yazdı.

Fintek şirketleri liderlik yarışını kazanıyor

 

Dev hedge fonu yöneticisinden dünya savaşı uyarısı

 

Mobius: Bitcoin’i Ruslar yükseltiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)