BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett’tan 500 milyon dolarlık fintek yatırımı----

Buffett’tan 500 milyon dolarlık fintek yatırımı

Buffett’tan 500 milyon dolarlık fintek yatırımı
08 Haziran 2021 - 17:19 www.finansgundem.com

Efsane yatırımcı Warren Buffett’tan yeni bir finansal teknoloji yatırımı daha geldi. Buffett Brezilya merkezli bir dijital bankaya yarım milyar dolarlık yatırım yaptı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Omaha Kahini olarak da bilinen milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway Brezilya merkezli özel bir dijital banka olan Nubank'in bağlı olduğu ana şirkete 500 milyon dolarlık yatırım yaptı.

2013 yılında kurulan Nubank ilk kez CNBC’nin Disruptor 50 listesinde ismini duyurmuştu. Söz konusu liste iş modelleriyle teknolojideki değişime uyum sağlayarak salgın döneminde çıkış yapan özel şirketleri sıralıyor. Nubank Distuptor 50 listesinde 40’ıncı sırada yer almıştı.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, şirket CEO’su David Vélez Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada halka arzın henüz planları arasında olmadığını söyledi.

Yatırım portföyünün büyük bir kısmını geleneksel bankaların ve sigorta şirketlerinin oluşturduğu Buffett’ın şirketi Berkshire, finans şirketlerine yatırım yapmaya yabancı değil. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) verilerine göre efsane yatırımcı şirket portföyündeki Wells Fargo hisselerinin neredeyse tamamının satışını ilk çeyreğin sonuna kadar gerçekleştirmişti.

Nubank’tan yapılan 500 milyon dolarlık yatırım açıklamasının ardından Berkshire hisseleri çok sınırlı bir değişim gösterdi. Hisse bu yıl yaklaşık %25’lik bir yükseliş gösterdi.

Dev bankanın yeni stratejisi: Aile bankacılığı

 

İnternetin çökmesine neden olan Fastly kimdir?

 

ABD’nin ticaret açığı geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)