BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett’ın yatırım şirketi Facebook’u solladı----

Buffett’ın yatırım şirketi Facebook’u solladı

Buffett’ın yatırım şirketi Facebook’u solladı
04 Şubat 2022 - 17:26 www.finansgundem.com

Facebook’un çatı şirketi Meta hisselerinde görülen sert düşüşler Warren Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway’i dünyanın en büyük 6. şirketi yaptı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway, Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms’u geride bıraktı. Buffett’ın değer yatırımlarında elde ettiği başarı Mark Zuckerberg’in kurucusu olduğu Facebook’un son günlerdeki performansıyla tam bir tezat oluşturuyor. Omaha Kahini olarak bilinen milyarder yatırımcı finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz hafta da net servetiyle Zuckerberg’i geride bırakmıştı.

Berkshire Hathaway hisseleri bu yıl borsalardaki genel tablonun aksine yüzde beşin üzerinde yükseldi. Barrons’un haberine göre Meta hisselerinin geçtiğimiz gün yüzde 20’nin üzerinde değer kaybetmesiyle Berkshire Hathaway piyasa değeri açısından ABD’nin en büyük altıncı şirketi ünvanını ele geçirdi.

Perşembe günü Berkshire’ın A sınıfı hisseleri %0,9 oranında değer kaybederek 475,159 dolara geriledi. Ancak şirketin hisseleri yıl başından bu yana %5,5 oranında yükseldi. Buffett’ın dev yatırım şirketinin değeri 708 milyar dolar.

Eski adı Facebook olan Meta Platforms’un hisseleri Çarşamba günü yapılan bilanço açıklamasının ardından dün %25 oranında değer kaybetti. CEO’su ve baş hissedarı Mark Zuckerberg olan sosyal medya devi bilançosunda beklentileri karşılayamadı. Şirketin düşük beklentileri de hisse senetlerindeki sert düşüşün bir diğer sebebi oldu.

Hisselerdeki çöküşün ardından Meta Platforms’un değeri 677 milyar dolara kadar geriledi. Büyüme odaklı yatırımların en önemli hisse senetlerinden biri olarak görülen Meta hisselerindeki bu düşüş yatırımcıların ABD’deki dev teknoloji hisselerine olan güvenini de sarstı.

115,5 milyar dolarlık net serveti olan 91 yaşındaki Warren Buffett uzun yıllardır dünyanın en zengin 10 insanı arasında yer alıyor. Buffett’ın değerinin altındaki şirketlere yaptığı yatırımlar üzerinden elde ettiği yüksek getiriler ise uzun vadeli ve sürdürülebilir borsa yatırımları konusunda yatırımcılara ilham veriyor. Buffett’ın şirketinden daha değerli olan diğer 5 şirket ise Apple, Microsoft, Google’ın çatı şirketi Alphabet, Amazon ve Tesla.

Meta’nın çöküşü küçük yatırımcıyı vurdu

 

Omaha Kahini’nin serveti Zuckerberg’i de geçti

 

Meta'ya İngiltere'de 2 milyon dolarlık para cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)