BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBuffet'tan büyük bağış----

Buffet'tan büyük bağış

Buffet'tan büyük bağış
09 Temmuz 2013 - 10:22 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder Warren Buffet, Pazartesi günü 5 ayrı vakfa toplamda 2,6 milyar dolarlık bağış yaptı

Ünlü milyarder Warren Buffet, 2 milyar dolar değerinde olan 17,5 milyon B Class Berkshire Hathaway hissesini, Bill ve Melinda Gates tarafından kurulmuş olan vakfa vereceğini açıkladı.
Buffet, yaptığı bu bağışın yanı sıra son eşi Susan Thompson Buffett ve 3 çocuğu adını kurulu olan vakıflara da yaptığı bağışla toplamda 22,9 milyon Berkshire Hathaway hissesini gönüllü yardım amaçlı elden çıkarmış oldu.
31 MİLYAR DOLAR BAĞIŞLAMIŞTI
Berkshire Hathaway'in kurucusu ve CEO'su olan ünlü milyarder Buffet ilk kez bundan 7 yıl önce Gate Vakfı'na, fakir ülkelerdeki eğitim ve sağlık olanaklarının geliştirilmesi yararına kullanılması için 31 milyar dolar vermişti.
Warren Buffett ve Bill Gates ülkenin ABD'nin önde gelen diğer milyarderlerini de aynı vakfa bağış yapmaları için ikna çalışmalarına girmiş ve büyük ölçüde de başarılı olmuştu.
Forbes Dergisi'nin verilerine göre serveti 53,5 milyar dolar olan Buffett dünyanın en zengin adamları arasında 4’üncü sırada yer alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)