BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett o yatırımdan çıktı----

Buffett o yatırımdan çıktı

Buffett o yatırımdan çıktı
18 Şubat 2015 - 08:01 www.finansgundem.com

Buffett’ın sahip olduğu Berkshire, Exxon'daki 3.7 milyar dolarlık yatırımdan çıktı

Warren Buffet’ın sahip olduğu Berkshire Hathaway Inc., Exxon Mobil Corp.’taki 3.7 milyar dolarlık yatırımdan çıktı. Yatırımın sonlandırılmasında petrol fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğu bildirildi.

Petrol, ABD üretiminin yükselmesi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) üretimi düşürme çağrılarını yanıtsız bırakması ile Haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 50 geriledi. Petroldeki gerileme, petrol şirketlerine zarar verdi ve önemli üreticileri ve sondaj şirketlerini harcamaları düşürmeye zorladı. Binlerce işçi işten çıkarıldı.

New York’ta bulunan Oppenheimer & Co. analistlerinden Fadel Gheit, “Berkshire’ın enerjide gerçek anlamda bir kaybı olmadı. Enerji sektörünün tamamı açık bir şekilde bir yıl önceye göre tümüyle farklı koşullarda işlem görüyor” dedi.

Buffett, yatırımlarla ve Coca-Cola Co. ve eski Washington Post Co. gibi değer kazanan hisse senetleri satın alarak Berkshire'ı dünyanın en büyük dördüncü şirketi haline getirdi. Ancak Buffett’in enerji şirketlerine yatırım geçmişi biraz karışık. En büyük kazanımlarından biri PetroChina Co. ile oldu. 2007 yılında, petrol üreticisindeki yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırımı satmasının ardından 3.5 milyar dolar kar elde etti.

En son yıllık rapora göre Berkshire’ın 41.1 milyar dolarlık Exxon hisse senedi 2013 yılında adet başında 90.86 dolar seviyesindeydi. Buffett’ın varlığını dördüncü çeyrek dönem içinde sattığı belirtildi. Petrol şirketi söz konusu çeyrek dönemde ortalama olarak 93.27 dolar seviyesinden işlem görüyordu. Dolayısıyla Berkshire hissesini kar ile satmış olabilir. Exxon sözcülerinden Scott Silvestri konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)