BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBuffett 65 yıldır aynı evde oturuyor----

Buffett 65 yıldır aynı evde oturuyor

Buffett 65 yıldır aynı evde oturuyor
06 Mart 2023 - 18:08 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Warren Buffett tutumluluğuyla bilinen bir isim. Omaha Kâhini hâlâ 1958 yılında 31.500 dolara satın aldığı evde oturuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett dünyanın en zengin insanlarından biri olmasının yanı sıra tutumlu olmasıyla da bilini. 92 yaşındaki borsa efsanesi 65 yıldır aynı mütevazı evinde yaşıyor.

Berkshire Hathaway’in CEO’su hala Omaha, Nebraska’da 1958’de 31 bin 500 dolara satın aldığı 5 yatak odalı evinde yaşıyor. Eve harcadığı rakamın bugünkü değeri ise 329.505 dolar.

CNBC’nin haberine göre milyarder ile uzun süredir yakın dostluğu olan ve sıklıkla da onunla röportaj yapan Becky Quick, Buffett için, “O otantik bir insan. Warren Buffett'ın özgünlüğü gerçekten insanın içine işliyor, çünkü söylediklerini yaşıyor” dedi.

Buffett ev sahibi olmanın faydalarını sıklıkla dile getirir. Omaha Kâhini olarak da bilinen ünlü yatırımcı 2010 yılında hissedarlarına yazdığı bir mektupta evini şimdiye kadar yaptığı en iyi üçüncü yatırım olarak nitelendirmişti. En iyi ilk iki yatımının ise evlilik yüzükleri olduğunu söylemişti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Buffett’ın Omaha’daki 610 metrekarelik köşkü Berkshire Hathaway’in şirket merkezine arabayla sadece beş dakikalık mesafede yer alıyor. ABD’li emlak şirketi Zillow’un hesaplamalarına göre evin orijinal 1921 sıvasına bazı eklemeler yapıldığı ve şu anki değerinin yaklaşık 1,2 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Buffett Omaha’daki evini yakın zamanda daha lüks bir ev için değiştirmeyi de düşünmüyor. Milyarder 2009 yılında BBC’deki bir röportajında, “Burada mutluyum. Başka bir yerde daha mutlu olacağımı düşünseydim taşınırdım. Kışın ısınıyorum, yazın serinliyorum. Bu benim için yeterli. Daha iyi bir ev düşünemiyorum” ifadelerine yer vermişti.

Dünyanın en zenginlerinden olsa da para konusunda tutumlu

Bloomberg'ün Milyarderler Endeksi'ne göre, yaklaşık 106 milyar dolar net serveti olmasına rağmen, Buffett büyük harcamalar yapan biri değil.

Omaha Kâhini’nin sigorta ve demiryolları yatırımlarının ardından en büyük yatırımı teknoloji devi Apple’a yapılmış durumda. Ancak Buffett 20 dolarlık kapaklı telefonunu ancak 2020 yılında bir iPhone 11 ile değiştirmişti.

Buffett kahvaltıya da 4 dolardan fazla para harcamıyor.

 Ofise beş dakikalık mesafede gidip gelirken, Buffett genellikle McDonald's'tan aynı kahvaltıyı alır ve şu üç üründen birini sipariş eder: 2,61 dolara iki sosis köftesi; 2,95 dolara bir sosis, yumurta ve peynir; 3,17 dolara bir domuz pastırması, yumurta ve peynir.

Buffett’ın en önemli kararı

 

Buffett’ın firması neden nakit biriktiriyor?

 

Warren Buffett’tan sessiz yatırım

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)