BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBuffet’la Musk arasındaki polemik büyüyor----

Buffet’la Musk arasındaki polemik büyüyor

Buffet’la Musk arasındaki polemik büyüyor
08 Mayıs 2020 - 16:56 www.finansgundem.com

Elon Musk ile Warren Buffet arasında sosyal medya ve röportajlar üzerinden süren polemik gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Musk milyarder yatırımcıyla ilgili “Onun en büyük hayranı değilim” ifadelerini kullandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz günlerde Warren Buffet Tesla’ya yatırım yapmayacağını açıklamış, Buffet’ın sağ kolu olarak bilinen Charlie Munger ise Elon Musk’ın ‘kendini çok abarttığını’ söylemişti. Elon Musk perşembe günü yaptığı röportajda Buffet’a cevap niteliğinde “Dürüst olmak gerekirse onun en büyük hayranı değilim” ifadelerini kullandı.

Popüler radyo programcısı Joe Rogan’la yaptığı röportajda Elon Musk oldukça sert açıklamalarda bulundu. Musk programda Buffet’la ilgili, "Tüketim ve sermaye tahsisinde bir ortaklık vardır. Warren Buffett üzerinden örneklendirmek gerekirse Buffet çok fazla sermaye tahsisi yapar. Şirketlerin bir sürü yıllık raporlarını okur, muhasebe raporları... Dürüst olmak gerekirse oldukça sıkıcıdır. Anlamaya çalıştığı şeyse en fazla Cola’nın mı yoksa Pepsi’nin mi daha fazla sermayeyi hak ettiğidir" sözlerini sarf etti.

Buffet ve milyarder olma konusu açıldığında Rogan Musk’a varlıklarına satışa çıkarması ile ilgili kararını sordu. “Milyarderlik aşağılayıcı bir kavram haline geldi. Sanki kötü bir şeymiş gibi anlaşılıyor” diyen Musk sahibi olduğu şeylerden kurtularak kendisine yapılan saldırılarının bir kısmından kurtulacağını açıkladı. Rogan'a gülerek, "Artık hiçbir şeyim yok, şimdi ne yapacaksın?" dedi.

Bebeğine "X Æ A-12" ismini koydu

İki saat süren röportajda Musk'ın evde kalma emirlerinin anayasaya aykırı olduğu yönündeki tutumundan ve sahip olduğu garip isimle (X Æ A-12) gündem olan yeni doğmuş bebeğinden de söz açıldı. Musk daha önce 2018’de de Joe Rogan’ın programına konuk olmuş ve canlı yayında esrar içtiği için eleştirilerin odağı haline gelmişti.

Bu arada Tesla’nın Kaliforniya’daki fabrikası kısıtlamaların gevşetilmesiyle yeniden açılmaya hazırlanıyor. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom konuyla ilgili yaptığı açıklamada bazı tesislerin yeniden açılabileceğini belirtmişti. Fakat Tesla fabrikasının bu tesislerden biri olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Tesla geçen hafta ilk çeyrek kazançlarını bildirerek şaşırtıcı bir kâr elde etti. Şirketten yapılan açıklamada bu yıl 500 bin araç satma hedefinin devam ettiği belirtildi. Tesla hisseleri bu yıl neredeyse iki katına çıkarken, içerisinde bulunduğu endeks çift haneli bir düşüş kaydetti.

Varlık fonu, varlık satacak

 

ABD'de tarım dışı istihdam düştü, işsizlik yine yükseldi

 

İspanya'da genel can kaybı 26 bin 299'a yükseldi

 

AVM’ler açılırken o tehlikeye dikkat!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)