BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffet bu yatırımı seviyor----

Buffet bu yatırımı seviyor

Buffet bu yatırımı seviyor
27 Mart 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

ABD’li yatırım gurusu Warren Buffett normalde Wall Street bankalarını sevmese de içlerinden birine özel bir ilgi duyuyor

Yatırım gurusu Warren Buffet’ın normalde sevmediği ve yatırımlarını yöneltmediği Wall Street bankalarından birine konut krizi zamanında önemli bir destek sağladığı ortaya çıktı.
Buffett'ın şirketi Berkshire, Goldmans Sachs’a konut krizinin en şiddetli hissedildiği dönemde çok önemli bir kredi sağladı. Buffett bu şekilde Goldman Sachs'ın en büyük 10 hissedarından biri olma şansını elinde bulunduruyor.
5 MİLYAR DOLARLIK KREDİ
Buffett’ın yatırımlarını gösteren bir belgeye göre, Eylül 2008’de yani ABD’nin konut krizini en şiddetli şekilde hissettiği zamanlarda, Buffett’ın şirketi Berkshire Hataway, Goldman Sachs’a 5 milyar dolarlık kredi verdi.
Buffett’ın şirketinin krediyi yıllık yüzde 10 faizle verdiği de belirtildi. Goldman Sachs aldığı bu kredinin tamamını krizin etkilerinden kurtulduğu 2011 yılında geri ödedi.
İLİŞKİ DEVAM ETTİ
Goldman Sach ve Berkshire arasındaki bağ daha sonra bir güven ilişkisine dönüştü ve Buffett’ın şirketi istediği zaman hisse başına 115 dolara göre değerlendirilen bir hesapla 5 milyar dolarlık varant aldı.
VARANT NEDİR?
Varant’lar sahibine belli bir finansal varlığı belli bir süreliğinde belirlenen kullanım fiyatından alım ya da satım hakkı veren anlaşmalardır.
İki şirket arasındaki mevcut anlaşmaya göre, Berkshire 5 milyar dolarlık yatırımını varantlarının süresinin dolmasının ardından Goldman Sachs hissesine dönüştürebiliyor.
Bufffett’ın şirketinin nakit parası bugünkü rakamlara göre 1,3 milyar dolarlık Goldman hissesi anlamına geliyor.
EN BÜYÜK ON HİSSEDARINDAN BİRİ OLABİLİR
Goldman Sachs Berkshire’ın yatırımının nakit olarak kalması yönünde.
Berkshire bu yatırımını hisse senedine çevirmek isterse şirketin en büyük 10 yatırımcısından biri olacak.
Tabiki bu anlaşmanın ABD Sermaye Piyasası Kanunları’na göre, ABD Merkez Bankası Fed’in onayından geçmesi gerekiyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)