BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBuffet: Banka iflasları sona ermedi----

Buffet: Banka iflasları sona ermedi

Buffet: Banka iflasları sona ermedi
12 Nisan 2023 - 16:51 www.finansgundem.com

Efsane yatırımcı Warren Buffett, banka iflaslarının sona ermediğini ancak mevduat sahiplerinin paniğe kapılmamaları gerektiğini söyledi.

Warren Buffett daha fazla ABD bankasının iflas etme olasılığının yüksek olduğunu, ancak mudilerin fonlarını kaybetmeyeceklerinden emin olmaları gerektiğini söyledi.

Berkshire Hathaway Inc. Başkanı ve CEO’su Çarşamba günü CNBC'ye verdiği bir röportajda "Banka iflaslarıyla işimiz bitmedi" dedi. Buffet banka yöneticilerinin aptalca kararlarının paniğe kapılmaya gerek olmayan bir durumda tüm ABD vatandaşlarını paniğe sevk etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bloomberght'de yer alan habere göre Buffett, hiçbir mevduat sahibinin gelecek yıl para kaybetmeyeceğine bahse girmeye hazır olduğunu söyledi. Ancak milyarder yatırımcı, sorunlu banka hisselerinin değerli yatırımlar olmadığını ve hükümetin mevduat sahiplerini korumak için harekete geçse bile hissedarların büyük ihtimalle kurtarılmayacağı konusunda uyardı.

“Hissedarları kurtarmayacaklar”

Buffett, First Republic Bank’ın da aralarında olduğu sorunlu Banka hisselerinin büyük kâr sağlayacak yatırımlar olup olmadığı sorulduğunda, “Hissedarları kurtarmayacaklar” ifadesini kullandı.

Buffett, sigortaladığı mevduatlarla bankalardan değerlendirme toplayan Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) çalışma yapısının, federal hükümetin başarısız bankalara müdahale ederken para kaybetmeyeceği anlamına geldiğini söyledi.

Buffett konuyla ilgili, "Halk, FDIC'nin ABD hükümeti olduğu izlenimine sahip. Fakat FDIC'nin maliyeti, çalışanlarının maliyeti ve her şey dahil, bankalar tarafından karşılanıyor. Yani bankalar federal hükümete hiçbir zaman bir kuruşa mal olmadı” dedi.

Buffett, Berkshire'ın banka hisselerini satmasının bu bankaların yönetimine yönelik bir eleştiri olmadığını, bunun yerine sektöre ilişkin soğuma hissini daha geniş bir şekilde ifade ettiğini söyledi.

Buffett, Bank of America Corp.'u hâlâ tercih ettiği bir banka olarak adlandırdı.

Buffett, bankanın CEO'su hakkında "Brian Moynihan'ı çok seviyorum. Sadece satmak istemiyorum" dedi.

Buffett’ın enerji yatırımları tam gaz!

 

Biden yönetiminden Buffett'a çağrı: Kurtar bizi

 

Buffett banka krizinden ne kadar kaybetti?

 

Buffett’ın en yanlış yatırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)