BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu yıl finansta reform yılı olacak----

Bu yıl finansta reform yılı olacak

Bu yıl finansta reform yılı olacak
01 Ocak 2014 - 08:47 www.finansgundem.com

2014, finansta düzenlemelerin yılı olacak

Geçen yılı iyi geçiren finans sektörü 2014'ü yeni düzenlemelerle karşılayacak. Ekonomi yönetiminin hayata geçireceği düzenlemelerle krediler ve kart harcamaları sınırlanacak. Son çeyrekte siyaseti dizayn etme operasyonuyla yükselen kur ve faizin 2014'te yatay bir seyir izlemesi bekleniyor. 2013'ün son günlerinde bol parayı bir miktar kısan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl alacağı kararlar bekleniyor. Bankalar, 2014'ün merkez bankaları ve yatırımcıların karar almakta zorlanacağı bir yıl olacağını söylüyor. Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler, zamanlama ve doğru varlık dağılımının öne çıkacağını söyledi. Bankacılığın 2014 sonrasındaki değişimiyle ilgili konuşan Keler, "Önümüzdeki dönemde öne çıkacak finansal hizmetlerde hangi profildeki yatırımcıya, ne zaman? ve hangi ürün? sunacaklarına dair cevaplar aranacak. Yani profesyonel portföy yönetimi ve yatırım danışmanlığı hizmetleri önem kazanacak" dedi.

SINIRLAMALAR BAŞLIYOR

2013'te bireysel kredi hacmi önceki yıla göre yüzde 27.9 arttı. Bunlar içinde en hızlı artışı yüzde 35.9 ile ihtiyaç kredileri gösterdi. Konut kredileri yüzde 29.5, taşıt kredileri ise yüzde 7.9 büyüdü. Bu rakamların 2014 yılında devam edip etmeyeceği de merakla bekleniyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun krediler konusunda yaptığı yeni düzenlemelerin hayata geçeceği 2014'te artık kredi almak o kadar da kolay olmayacak. Kredilerde mevcut durum bir tek konut kredileri alanında gedişmeyecek.

KREDİDE REK ABET KURUMSALA KAYACAK

Bireysel kredilerde 2014'ten itibaren genel taksit sayısı, mevcut ortalama taksit sayısı olan 9 ayla sınırlı olacak. Elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili işlemlerde taksit sayısı artık 6 ayı geçemeyecek. Beyaz eşya ve mobilya alımlarında ise taksit üst sınırı 12 ay olarak belirlendi. Bankacılar 2014'te sektörde rekabetin KOBİ ve ticari kredilere kaymasını bekliyor. Bankalararası Kart Merkezi, kasım ayı verilerine göre kredi kartlarında yavaşlama da bu tezi doğrular nitelikte.

DÜŞÜK FAİZ HANE HALKINA YARADI

Konutkredisi.com.tr Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan, faizlerin düşük seviyelerde kalmasının uzun vadeleri mantıklı hale getirdiğini ve taksitleri düşürdüğünü söyledi. Tekinturhan, bu durumdan en çok ev sahibi olmak isteyen düşük gelirli hane halkının faydalandığını söyledi. Tekinturhan, 2014 yılının ilk yarısında faiz oranlarında düşüş beklemediklerini, artışların söz konusu olabileceğini belirtti.

PİYASALAR ÇOK CİDDİ ETKİLENMEYECEK

Deloitte Türkiye Finansal Hizmetler Endüstri Lideri Hasan Kılıç, 2014 yılının gelişmekte olan ülkeler üzerinde çok ciddi baskılar yaratacağı tezinin doğru olmadığını dile getirdi. Parasal genişlemenin azalması ile piyasalarda çok ciddi bir etki olmayacak. Kılıç, "FED'in kararıyla piyasalarda adaptasyon süreci yaşanacak" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)