BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBu yıl büyüme yüzde 3-3,5 olur ----

Bu yıl büyüme yüzde 3-3,5 olur

Bu yıl büyüme yüzde 3-3,5 olur
29 Eylül 2014 - 11:27 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu sene yüzde 4'lük bir hedefle birlikte yüzde 3-3,5 civarında büyüme beklediğini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Dünya Ekonomik Forumu'nda CNBC Europe'un sorularını yanıtladı.

Şimşek Türkiye'nin büyümesiyle ilgili olarak "Jeopolitik gerginlikler ve Avrupa'daki toparlanmanın ağır kanlı olmasından dolayı aşağı yönlü bir revizyon gerçekleşti. Ama bu sene yüzde 4'lük bir hedefle birlikte yüzde 3-3,5 civarında büyüme olur diye düşünüyorum"
dedi.

NORMALLEŞME SÜRECİNE GEÇMEYİ UMUYORUZ

Şimşek, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgili jeopolitik gelişmelerin Türkiye'ye çok
ciddi negatif etkileri olduğunu, ihracatta yüzde 30'luk düşüş yaşandığını ve bunun cari açığı da etkilediğini söyledi. Şimşek, "Irak ile ilgili 12 milyar dolarlık bir fazlamız vardı. Önümüzdeki dönemlerde şimdi Irak, Suriye müdahalelerle bir normalleşme sürecine
geçeceğiz bu bölgede" dedi.

TCMB BAĞIMSIZDIR

Maliye Bakanı hükümetin TCMB'ye eleştirel yaklaşımıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: "Merkez Bankası bu ülkede bağımsızdır. Her zaman politika tartışmaları olmuştur Fransa'da da, diğer ülkelerde de farklı görüşler olabilir. Türkiye'de MB bir sıkılaşma kararı almıştı çünkü karşılaştığımız zorluklar vardı. Enflasyon sıkıntımız var, cari açığımız var. Para politikası tutumunun güçlü seyretmesi gerekiyor"

KREDİ DERECENLEDİRME KURULUŞLARI GEÇMİŞTE YANILDILAR

Şimşek, Türkiye'nin kredi notuyla ve kredi derecelendirme kuruluşlarıyla ilgili eleştirilerle ilgili olarak ise "Kredi derecelendirme kuruluşları geçmişte pek çok farklı gelişmede yanıldılar. Türkiye'ye karşı ihtiyatlılar ancak bizim yapmamız gereken Türkiye'nin temellerini güçlendirmek. Ama tabii dışardan gözlemlerin yapılması bizim için iyi. Ancak kredi derecelendirme kuruluşlarına karşı yapılan yorumlar, standartlarını geliştirmeleri gerektiğini, analizlerini geliştirmelerine yönelik yorumlar doğru olabilir. Bankacılık sistemimiz çok iyi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının not indiriminde bulunması çok ciddi bir durum değil. Çok zorlu bir ortamdayız. Eksilerden çok artıları görmeye başlayacaklardır diye düşünüyorum. Not konusunda şu anda beklemedeyiz, reformlarımız ise devam edecek" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)