BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu ülkede ulaşım ücretsiz!----

Bu ülkede ulaşım ücretsiz!

Bu ülkede ulaşım ücretsiz!
29 Ocak 2013 - 13:58 www.finansgundem.com

Trafik ve çevre kirliliğinin önüne geçmek isteyen başkent belediyesi ulaşımı ücretsiz hale getirdi

Estonya'nın başkenti Talin'de, trafiği ve çevre kiriliğini azaltmak için toplu taşıma yıl başından itibaren ücretsiz hale getirildi. Talin Belediyesi, toplu ulaşımdaki gelir kaybınının bir bölümünü kentin yeni sakinlerinden karşılamayı planlıyor.
Toplu taşımanın ücretsiz olduğu ilk Avrupa başkenti Talin'de, Belediye Başkan Yardımcısı Taavi Aas, uygulamanın 2 hafta önce başlamasına karşın, toplum taşıma kullanımında ciddi bir artış olduğunu, nüfusun yaklaşık yarısının toplu taşımayı tercih ettiğini, bu nedenle araç sayısını artırmayı planladıklarını açıkladı.
Talin Belediyesi sözcüsü Toomas Pirn ise, ücretsiz toplu taşımanın da belli bir maliyeti olduğunu söyleyerek bu yıl toplu taşımadan kazanacakları 12,4 milyon avrodan feragat ettiklerini ve bu rakamın da Talin'deki tüm toplu taşıma maliyetlerinin yüzde 23'üne karşılık geldiğini belirtti.
Yeni kent sakinlerine vergi zammı
Pirn, Talin'in nüfusunun geçen yıl 3 bin 686 kişi arttığına vurgu yaparak toplu taşıma maliyetlerinin bir kısmının, şehre yeni yerleşenlerin vergilerine yansıtılacağını ifade etti.
Ücretsiz taşımacılık sisteminden yararlanmak için Talin sakinleri otobüslere binerken, ücretsiz sahip olacakları yeşil bir kart gösterecekler.
420 bin nüfuslu Talin'de yıl başından itibaren uygulanan ücretsiz toplu taşıma sisteminden yabancıların yaralanamayacağı belirtildi.
Bir kişinin aylık ortalama gelirinin 900 euro olduğu Estonya'da, 4 kişilik bir aile ücretsiz toplu taşımayla 600 euro kar edebilecek. Ancak 1,3 milyon nüfuslu bu küçük ülkede, ücretsiz toplu taşımanın yalnızca şehir sakinlerinin kullanımına sunulması bir takım şikayetlere de neden olmuş durumda.
Doğuda yer alan Parnu kentinde öğrenci 26 yaşındaki Eve, bu durumun haksızlık olduğunu, aylık gelirinin büyük bir kısmını toplu taşımaya harcadığına dikkati çekerek diğer şehirlerde yaşayan insanların başkentte yaşayanlardan daha az kazandığını dolayısıyla toplu taşımanın tüm Estonya'da ücretsiz olmasını istediklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)