BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu skor piyasaları olumsuz etkileyecek----

Bu skor piyasaları olumsuz etkileyecek

Bu skor piyasaları olumsuz etkileyecek
09 Temmuz 2014 - 16:12 www.finansgundem.com

UBS'e göre Almanya karşısında alınan 7-1'lik hezimet, Brezilya piyasalarını aşağı yönlü etkileyecek

Brezilya'nın Dünya Kupası'nda alacağı bir mağlubiyetin ülkedeki finans piyasalarını olumlu yönde etkileyecebileceği yaygın bir biçimde dillendiriliyordu. Bu teze göre, yenilgi ülkedeki morali olumsuz etkileyecek ve seçmeni, ekonomide stagflasyona yol açan Başkan Dilma Rusef'i sandıkta değiştirmeye itecekti.

Ancak dünkü 7-1'lik Almanya mağlubiyeti o kadar yıkıcı oldu ki, 1990'lardan beri ülkeyi takip eden UBS AG stratejisti Geoffrey Dennis'e göre bu tez çökmüş durumda. Rusef'in Ekim'deki seçimlerde yeniden başa gelme şansını azaldığı doğru olsa da, Dennis'e göre bu sonuç zevkine çok düşkün olan bu ülkedeki yatırımcı ve tüketici güvenine de sekte vurabilir.

Hezimetin Brezilya halkının ruh sağlığını olumsuz etkileyebilecek düzeyde olabileceğini ifade eden Dennis '' Bu ağır sonuç insanlarda 'büyüme dahi sağlayamayan sıkıntılı bir ekonomimiz olduğu yetmiyormuş gibi artık düzgün bir futbol takımımız da yok' düşüncesini ortaya çıkaracak'' dedi.

Brezilya piyasalarının bugün tatil nedeniyle kapalı olması sebebiyle hezimetin etkisi, Brezilya'nın yurt dışındaki tahvillerinde ve Petroleo Brasiliero SA gibi devlet kontrolündeki şirketlerin Amerika'da depo edilen menkul kıymet sertifikalarında ortaya çıkabilir. Ibovespa gösterge hisse senedi endeksi 14 Mart'ta dibi gördükten sonra yeniden yüzde 19 ile sıçrama yaptı. Sıçramaya sebep olarak da Rusef'in azalan popülaritesi sebebiyle yeni bir iktidarın göreve gelerek ekonomiyi canlandıracağı söylentileri gösteriliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)