BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBu şehirlere taşınanlar nakitle ödüllendiriliyor----

Bu şehirlere taşınanlar nakitle ödüllendiriliyor

Bu şehirlere taşınanlar nakitle ödüllendiriliyor
01 Ağustos 2022 - 18:06 www.finansgundem.com

Uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla insanlar şehirleri terk ediyor. ABD’de birçok küçük kasaba ve şehir, donanımlı çalışanları kendine çekmek için önemli avantajlar sunuyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek enflasyon ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ABD’de kentlerden küçük şehir ve kasabalara göçün önünü açıyor. Gittikçe daha fazla şirketin uzaktan çalışmaya geçmesi, birçok çalışanın artan büyük şehir maliyetlerinden kaçmasına ve daha düşük maliyetli bir yaşam sunan küçük kasaba ve şehirlere göç etmesine imkan tanıyor.

Fortune’dan Chloe Berger’in haberine göre, ülke çapında birçok küçük kasaba ve şehir, donanımlı çalışanları kendine çekmek için adeta yarışıyor. Nakit, vergi indirimi hatta mülk ile ödüllendirme gibi seçenekler sunan birçok kasaba ve şehir, kentli çalışanların bir sonraki durağı olmayı bekliyor.

Kentlerden küçük şehirlere göç hızlanıyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu programlar, büyük metropollerdeki konut fiyatlarını karşılayamayan çalışanlar için çekici bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Kasabaları ve uzaktan çalışanları birbiriyle buluşturan çevrimiçi bir rehber olan MakeMyMove'un kurucu ortağı Evan Hock, kariyerinin başlarında olan ve genellikle bir ev satın almak ya da çocuk sahibi olmak isteyen ancak yerel fiyatlandırmanın çok üzerinde ödemeler yapmak zorunda kalan birçok insanla karşılaştıklarını belirtiyor. ABD’deki bazı yerel toplulukların, ekonomilerini büyütmek için bu kişilere büyük fırsatlar sunduğunu söyleyen Hock, bu fırsatların kentlerden kasabalara ve küçük şehirlere göçün önünü açacak boyutta olduğunun altını çiziyor.

70 milyar dolar yatırım

Kasaba ve şehirlerin sunduğu avantajlar birbirinden farklılık gösterebiliyor. Örneğin Greensburg’da ebeveynler, ücretsiz bebek bakıcılığı hizmetinden faydalanabiliyor. Bir başka kasabada yerel bir şarküteri, ücretsiz konser bileti ya da ömür boyu ücretsiz kooperatif üyeliği sunabiliyor.

Hock, ABD’deki görece küçük toplulukların ekonomilerini büyütmek için yılda 70 milyar dolar harcadığının altını çiziyor. Bu toplulukların geçmişte bu parayı sıklıkla şirketleri taşınmaya teşvik etmek kullandığını belirten Hock, ancak şimdi işletmeler yerine doğrudan uzaktan çalışanlara bu imkanların sunulduğunu söylüyor.

Uzaktan çalışanlar ailelerini, gelirlerini, harcama güçlerini ve vergilerini de beraberinde getirdiğinden, mütevazı bir yatırımla çok büyük getiriler elde edilebiliyor.

Hock, “Uzaktan çalışanlar ailelerini, gelirlerini, harcama güçlerini ve vergilerini de beraberinde getirdiğinden, mütevazı bir yatırımla çok büyük getiriler elde edilebiliyor” diyor. Farklı beceri düzeylerinden ve sektörden insanları bu yolu seçiyor. Hock, “İşiniz masa başı bir işse, bunu her masada yapabilirsiniz” diyor.

20 bin dolara kadar teşvik

MakeMyMove'un verilerine göre, birçok küçük kasaba ve şehir, farklı avantajlar sunarak uzaktan çalışanları kendi bünyesine çekmeye çalışıyor. 20 bin dolara kadar nakit ödemenin de dahil olduğu bu avantajlar ve bu avantajları sunan kasaba ve şehirler ise şöyle sıralanıyor:

Morgantown ve Lewisburg, Batı Virginia

Batı merkezli olmayan bir şirkette tam zamanlı uzaktan işe sahip olanlar 20 bin dolarlık teşvikten faydalanabiliyor. Bu teşviğin 12 bin doları nakit ödeme şeklinde olurken, 8 bin doları ise bazı hediye ve açıklanmayan teşvikleri içeriyor.

Greater Rochester, New York

Rochester şehir merkezine 300 milden fazla bir uzaklıkta yaşayan tam zamanlı uzaktan çalışanlar avantajlardan faydalanabiliyor. Memnun kalmamaları halinde 6 ay içinde yer değiştirme şansına sahip olacak kişilere 10 bin dolarlık nakit teşvik ve 9 bin dolarlık yeni ev satın alma teşviği sunuluyor.

Southwest, Michigan

Michigan dışında bulunan bir işveren için çalışan tam zamanlı uzaktan çalışanlar, avantajlardan faydalanabiliyor. Buna göre, taşınıp en az 200 bin dolar değerinde bir ev satın alanlara 10 bin dolar değerinde teşvik veriliyor. Başvuran kişilerin varsa çocuğunu bir devlet okuluna kaydetmesi halinde ise ekstra 5 bin dolarlık maaş ödemesi yapılıyor.

Noblesville, Indiana

ABD’de çalışabilen, şehir sınırları içinde bir evi olan ve altı ay içinde Noblesville’e taşınmaya istekli kişiler sunulan teşviklerden faydalanabiliyor. Buna göre, şehre gelmeyi planlayanlara, yer değiştirme masrafları için kullanılmak üzere 5 bin dolarlık bir maaşın yanı sıra 1.400 dolar değerinde yerel golf kulübü üyeliği ve 500 dolar değerinde sağlık ödeneği veriliyor.

Montpelier, Vermont

Herhangi bir uygunluk şartı aranmayan Montpelier’de uzaktan çalışanlara iki yıl boyunca 5 bin dolar değerinde maaş hibe ediliyor. İlerde Vermont merkezli bir işletmenin tam zamanlı çalışanı olmayı seçenler, 7.500 dolarlık bir ödemeye daha hak kazanıyor.

Newton, Iowa

Newton’da 190 bin dolar ya da daha üstü bir fiyata ev satın alanlara 10 bin dolarlık teşvik sunuluyor. Ayrıca, Newton’a gelenlere yerel mağazalarda kullanılmak üzere 2.500 dolara varan indirim imkanı da sunuluyor.

Harmony, Minnesota

Tahmini teşvik değeri 12 bin doları buluyor. Harmony’ye yeni gelen ve ev satın alan herkes bu avantajdan faydalanabiliyor. Yeni gelenlerin eski bir yapıyı yenileyerek de 12 bin dolarlık teşvikten faydalanabilecekleri belirtiliyor.

Mattoon, Illinois

Matton’dan 100 mil uzakta yaşayan ve hane geliri 45 bin dolar ya da daha üzeri olanlar teşviklerden yararlanabiliyor. Buna göre, şehre yeni gelecek kişilere taşınma masrafları için 5 bin dolarlık bir desteğin yanı sıra, altı aylık ücretsiz internet hizmeti sunuluyor.

Topeka, Kansas

Topeka dışında bir işveren için çalışanlar, Topeka’ya taşındıktan sonraki bir yıl içinde bir ev satın alan ya da kiralayanlar 11 bin dolarlık teşvikten faydalanabiliyor. Buna göre, gelecek olan kişi Topeka’da bir işveren için çalışıyorsa ve bir ev kiralıyorsa 10 bin dolar, ev satın alıyorsa 15 bin dolarlık teşvikten yararlanıyor. Eğer uzaktan çalışan biriyseniz, kira için 5 bin dolar, ev satın almak içinse 10 bin dolarlık teşvik almaya hak kazanıyorsunuz.

Ev almak isteyenler bu şehirlere akın ediyor

 

Yurtdışında çalışmak için en pahalı 10 şehir

 

Ekonomiyi uzaktan çalışanlar besliyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)