BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu pazar seçim olsa sonuç ne olur----

Bu pazar seçim olsa sonuç ne olur

Bu pazar seçim olsa sonuç ne olur
12 Eylül 2019 - 08:20 www.finansgundem.com

AKP'ye yakın olduğu iddia edilen şirketin yaptığı anket sonuçlarına göre, "Bu Pazar Milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna, seçmenlerin yüzde 30.6'sı AKP derken, yüzde 26.5'i ise CHP'yi işaret etti

Ali Babacan'ın kuracağı yeni parti için tarih vermesi ve Ahmet Davutoğlu'nun parti oluşumu için faaliyetlerini sürdürmesi siyaseti hareketlendirdi. Kamuoyu araştırma şirketleri de art arda anket paylaşımı yapıyor. 

Cumhuriyet'teki habere göre ORC araştırma şirketi, dikkat çeken sonuçlar açıkladı.

AKP'ye yakın olduğu iddia edilen şirketin yaptığı anket sonuçlarına göre, "Bu Pazar Milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna, seçmenlerin yüzde 30.6'sı AKP derken, yüzde 26.5'i ise CHP'yi işaret etti.

AKP'nin oyunun ilk kez bu kadar çok düştüğü anket sonuçlarına göre, Eski Bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurması ile ilgili de ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Anket sonuçlarına göre, Ali Babacan'ın parti kurması halinde "oy verebilirim" diyenler yüzde 11.6 iken, Davutoğlu'na ise yüzde 8.5'lik kesim "oy verebilirim" dedi.

23 HAZİRAN'DA YILDIRIM KAZANACAK DİYEN TEK FİRMAYDI

ORC anket firması, 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi yaptığı anketlerde AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın seçimi kazanacağı yönünde öngörüde bulunan tek firmaydı. ORC'nin rakamlarına göre İmamoğlu'nun yüzde 46, Yıldırım'ın ise yüzde 47 oranında oy alması bekleniyordu.

ORC Araştırma'nın son yaptığı anketin sonuçları ise şu şekilde:

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERSON ERKOÇ19 Eylül 2019 11:14

    Anketi doğru bulmadım çünkü bu seçimin en büyük kaybedeni yanlış hareket ve davranışlarından dolayı barajı aşamayacağına inandığım MHP olcak .CHP ise halkın konuşmalarından anladığım kadarı ile % 5 ile % l2 arasında değişken bir oranla artacağı söyleniyor.Bu durumda Kalıplaşmış % 25 civarında bir oyu olan CHP bence Psikolojik sınır olan % 30 oranını aşacağına inanıyorum...

  • gerçek.15 Eylül 2019 10:12

    cumhur ittifakı yine iktidar oluyor.

  • Lütfi14 Eylül 2019 22:47

    Aslanın gölgesinde gezip kendini aslan sanan kedicikler

  • KEZİBAN KARTAL12 Eylül 2019 10:51

    bir güç elinde olmaz isen hiç bir zaman ne kendini gösterebilirsin ne de kendini tanıtıp reklamını yapamazsın.bunlar hepimizin başından öyle veya böyle geçmiştir.bu benim hayat tecrübemdir.bunlar normal bir vatandaş iken RTE bunlara imkan verdi bunlarda kendilerini bir şey zannettiler.ilk seçimlerde tarihe karışırlar.

  • ayşe 12 Eylül 2019 10:17

    ANKETTEKİ RAKAMLARIN UYDURUK OLDUĞU İLK BAKIŞTA ANLAŞILIYOR. İYİ PARTİ VE HDP'NİN BU KADAR DÜŞÜK OLMASI İMKANSIZ CHP'NİN OYLARINI HİÇ ARTIRMAMIŞ OLMASI DA İMKANSIZ. GERÇİ BU HALİ İLE BİLE ÇANLARIN BİRİLERİ İÇİN ÇALDIĞINI GÖSTERİYOR ;) 

  • TürkMücahid12 Eylül 2019 11:39

    miyavvv !  çiğerleri çok beğendin öyle mi?  

  • doğru 12 Eylül 2019 09:12

    davutoğlu parti kurmassa ona giden oylarda babacana gider daha şimdiden yüzde 20 oy , fakat engellemek için her türlü iftira ve suçu üzerine yapıştırırlar ondan sonra müslümanlıktan bahsederler...

  • Lütfi14 Eylül 2019 22:50

    Türkiyede kaştene ingiliz varki ingiliz baronuna oyversin