BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu ne yaman çelişki!----

Bu ne yaman çelişki!

Bu ne yaman çelişki!
25 Haziran 2013 - 10:12 www.finansgundem.com

BDP Eş Başkanı "PKK çekildi, sıra hükümetin yapacağı yasal düzenlemelerde" derken PKK, Cizre'de asayiş birimi kurup yol kontrolü yapıyor

Dün İmralı'da Öcalan'la görüşen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan bugün bir açıklama yaptılar. Öcalan'ın mesajını okuyan Demirtaş, çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçildiğini açıkladı.
Demirtaş'ın işaret ettiği ikinci aşama, çözüm sürecinin yasal düzenlemeler ayağını oluşturuyor. Birinci aşama PKK'nın silahlı unsurlarının sınır dışına çekilmesi, üçüncü aşama ise PKK'nın silahları tamamen bırakması ve terör tehditinin tümüyle ortadan kaldırılmasıydı.
Ancak bu açıklamanın yapıldığı gün Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve PKK bayraklarının açıldığı törende yüzleri maskeli PKK'lılar yemin edip sözde asayiş teşkilatının diplomasını aldılar. Daha sonra mahalle ve caddelere inen PKK'lılar, yol kontrolü yaptı. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale ederek dağıttı. Söz konusu tören PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı tarafından da haberleştirildi.
ÖZ SAVUNMA ENDEKSLİ ASAYİŞ GÜÇLERİ!
Evet, Türkiye'de yıllardır devam eden terörün bitirilmesi için önemli adımlar atılırken, süreci sabote edecek gelişmeler de dikkat çekiyor. Bunun bir örneği Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşandı. Şehir ve gençlik yapılanmalarına ağırlık veren PKK, ilçede lokal de olsa ‘asayiş' birimleri oluşturdu. Örgütün kurduğu Yurtsever Demokratik Gençlik- Hareketi (YDG-H) askeri kurallara göre tören düzenleyip, diploma dağıttı. Üzerinde Öcalan'ın fotoğrafının olduğu siyah kıyafetler giyen ve yüzünü poşuyla kapatan örgüt üyeleri törenden sonra Nusaybin ve İdil Caddesi üzerinde lastik yakarak yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolleri yaptı.
Kendilerini YDG-H üyesi olarak tanıtan bir grup, törenin yapıldığı alanın sözde güvenliğini sağladı. Daha sonra çatışmalarda öldürülen terör örgütü mensupları için saygı duruşu yapıldı. Yüzü kapalı bir PKK'lı tarafından okunan açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı: "Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında ilan edilen demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesiyle birlikte yılların özgürlük mücadelesi yeni bir sürece girdi. Kürt ve Kürdistan'ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Bunun ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. YDG-H olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)