BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu manzara ABD'yi çıldırttı!----

Bu manzara ABD'yi çıldırttı!

Bu manzara ABD'yi çıldırttı!
03 Haziran 2017 - 17:35 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı James Mattis Pekin yönetimine uyarıda bulundu!

Singapur’da ABD, Japonya ve Güney Kore’nin Savunma Bakanları güvenlik zirvesinde bir araya geldi. Zirvenin Gündeminde Çin’in ihtilaflı sular olan Güney Çin Denizi üzerindeki yapay adaları ve bu adalardaki militarist yapılanmaları bulunuyordu.

Konferansta konuşan ABD Savunma Bakanı James Mattis Çin’i açık bir şekilde uyardı ve ‘ABD’nin Çin’in yapay adalardaki askeri yapılanmasını kabul etmeyeceğini’ açıkladı.

Zirvenin bir diğer önemli gündem maddesi ise Kuzey Kore’nin nükleer denemeleriydi. James Mattis Kuzey Kore’den gelen tehdidin açık ve net olduğunu, Kim Jong-un’un nükleer silah denemelerindeki çabalarının yükseldiğini söyledi. Mattis. "Kuzey Kore'nin ABD'yi ve diğer ülkeleri tehdit eden nükleer füze geliştirme yönünde artan çabaları açık ve mevcut bir tehlike" ifadesini kullandı.

Söz konusu açıklama Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu tarafından Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlarda artış kararının açıklanmasından kısa bir süre sonra geldi.

Bu arada Singapur’daki güvenlik zirvesi öncesi ABD Savunma Bakanı James Mattis, Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ve Japonya Savunma Bakanı Tatomi İnada’nın üçlü ek sıkışması dikkat çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)