BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu kış İngiltere, günde üç saat elektriksiz kalabilir----

Bu kış İngiltere, günde üç saat elektriksiz kalabilir

Bu kış İngiltere, günde üç saat elektriksiz kalabilir
07 Ekim 2022 - 10:14 www.finansgundem.com

İngiltere'de bu kış, Avrupa'dan elektrik ithalatı yapılamaması ve gaz ithalatının azalması yüzünden yeterli elektrik üretilemezse, evlerde ve iş yerlerinde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabileceği söyleniyor.


İngiltere, Galler ve İskoçya'da elektrik dağıtım ve iletiminden sorumlu National Grid tarafından hazırlanan "Kış Görünümü" başlıklı raporda, 31 Ekim 2022 ve 31 Mart 2023 arasında elektrik üretimi ve tedarikind

İngiltere ve İsveç'te konut fiyatları geriledi

 

İngiltere'de çoğu şirket karlarında düşüş bekliyor

 

İngiltere'de perakende satışlarda büyüme 2 yılın en düşük seviyesinde

 

İngiltere ve Galler'de İslamofobik nefret suçları yüzde 42 arttı

 

İngiltere'de etnik azınlıklar için yoksulluk riski daha fazla

 

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu 'durağan'dan 'negatif'e çevirdi

 

e karşılaşılabilecek senaryolar ele alındı.

Raporda, Ukrayna'daki savaş sonrası enerji piyasalarında benzeri görülmemiş karmaşa ve istikrarsızlık yaşandığı, belirsizlikler ve riskler karşısında enerji tedarikini sürdürmek için alınan önlemler sebebiyle gaz ve elektrik fiyatlarının kış boyunca çok yüksek kalabileceği ifade edildi.

Avrupa'dan elektrik ithal edilemezse İngiltere ne yapacak?

Avrupa'dan elektrik ithal edilememesi halinde İngiltere'nin elektrik tedarikinin nasıl etkilenebileceğine yönelik ilk senaryoya göre, kömür ünitelerinin kullanılması ve talep esnekliği hizmetinin devreye alınması planlandı. Bu kapsamda kurum, çeşitli kuruluş ve şirketlerin çalışma saatlerini yoğun tüketimin olduğu saatlerden daha az tüketimin olduğu saatlere kaydırması çağrısında bulundu.

Bu önlemlerin alınmaması durumunda, rüzgardan elektrik üretiminin de azalma ihtimali bulunan soğuk kış günlerinde bazı tüketicilere kısıtlı sürelerle ve kontrollü şekilde elektrik kesintisi uygulanması muhtemel olduğu kaydedildi.

Kötü durum senaryosu

İkinci ve kötü durum senaryosunda, Avrupa'da enerji krizinin tırmanması, İngiltere'de gaz tedarikinin azalması ve Avrupa'dan elektrik ithalatı yapılamamasının ülkedeki elektrik tedarik marjlarını iyice düşüreceği ve günlük üç saatlik sürelerle uygulanabilecek kesintilere yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Kurum, kesintileri en aza indirgemek için kapsamlı önlemler alındığını ama kesinti yaşanması durumunda tüketicilere bir gün önceden bilgilendirmede bulunacağını duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)