BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu kasabada aşılama oranı yüzde 104!----

Bu kasabada aşılama oranı yüzde 104!

Bu kasabada aşılama oranı yüzde 104!
28 Kasım 2021 - 11:20 www.finansgundem.com

Küçük bir Sicilya kasabası Kovid-19 aşılama kampanyasında ortaya çıkan yüzde 104'lük oranla gündeme geldi. Aşı kampanyasında oldukça başarılı olan kasabanın matematiğin mantığını bile alt üst eden orana nasıl ulaştığı ise merak konusu oldu.

İtalya, Korona virüs salgınının ilk günlerinde çok yüksek ölüm oranları ve çöken sağlık sistemiyle gündemde kalmış, ancak alınan yoğun önlemler ve aşılama kampanyalarının başlamasıyla rahat bir nefes alabilmişti. Avrupa bir kez daha salgının merkez üssü olmuş ve vaka sayıları çok büyük bir hızla artmaya başlamışken ülkeler de birer birer yeni ve oldukça sert önlemler almaya başladı. Tüm bu alarm durumunun ortasındaki küçük bir kasabadan gelen aşı haberi ise şaşkınlık yarattı.

İtalya'nın Sicilya bölgesindeki Monte delle Rose kasabası matematik kurallarını aşan bir aşılanma oranına sahip: Kasabadaki Kovid-19 Aşılanma Oranı tamı tamına yüzde 104! Peki bu nasıl mümkün olabildi?

Bu oran gerçekte istatistiksel bir tuhaflık zira İtalya hükümeti aşılanma oranlarını hesaplarken bir şehirde ya da kasabada ikamet etmeyen ancak orada aşılananları da hesaba katıyor. Yani kasabada yaşayan insanlardan hariç olarak sadece orada aşılandıkları için kişiler o istatistiklere dahil ediliyor ve böylece aşılanma oranının zaten yüksek olduğu bir bölge oranlarda yüzde 100'ü geçme imkanına sahip oluyor.

Cinema Paradiso adlı Oscar'lı ünlü filmin çekildiği yer olarak da bilinen kasabada çift aşılıların oranı oldukça yüksek, hatta nüfusun çoğu üçüncü hatırlatma dozlarını da yaptırmış ya da randevusunu almış durumda. Bu rakamlara kasabayı ziyaret etmek için gelip aşılarını burada yaptıranlar eklenince matematiği yenmek bile mümkün olmuş..

Öte yandan bu istatistiğe sahip iki bin 100 nüfuslu kasabada yaşayan insanların büyük bir bölümü 60 yaş üzeri çünkü kasabanın genç nüfusu çalışmak için büyük şehirlere akın etmiş. Kasabada kalan kişilerin aşı konusundaki bilinçli davranışları bu sebepten oldukça önemli zira böyle kırılgan bir nüfusa sahip olan bir bölgede Kovid-19'un yayılması durumunda tüm nüfusun etkilenmesi ve çok yüksek ölüm sayılarına ulaşmak çok olası.

Yeni kabusun belirtileri ortaya çıktı

 

BAE'de halkın tamamı aşılandı

 

Aşı etkili mi? BioNTech’ten 'Nu varyantı' açıklaması!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)