BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu kantonlarda yaşanyan her 8 kişiden 1’i milyoner----

Bu kantonlarda yaşanyan her 8 kişiden 1’i milyoner

Bu kantonlarda yaşanyan her 8 kişiden 1’i milyoner
26 Nisan 2021 - 15:32 www.finansgundem.com

İsviçre’nin Schwyz ve Zug kantonlarında yaşayan her sekiz kişiden birinin milyoner olduğu ortaya çıktı. İsviçre’nin merkezinde yer alan bu iki kanton düşük vergi oranları nedeniyle zenginlerin uğrak yeri haline geldi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre gazetesi SonntagsBlick'in haberine göre, İsviçre'nin Schwyz ve Zug kantonlarında yaşayan her sekiz kişiden biri milyoner. Gazete, vergi ve servet verileri de dahil olmak üzere hükümet istatistiklerinin analizine dayanarak söz konusu bulguları Pazar günü yayınladı.

İsviçre'nin merkezinde yer alan Schwyz ve Zug kantonları, Zürih ve Cenevre de dahil olmak üzere daha büyük, daha yoğun nüfuslu kantonlara kıyasla daha düşük vergi oranlarına sahip.

Lucerne Üniversitesi Siyaset Ekonomisi Profesörü Christoph Schaltegger, Schwyz ve Zug örneklerinin kantonlar arasındaki vergi rekabetinin olumlu etkilerine işaret olduğunu belirtiyor.

Siyaset ekonomisi profesörü SonntagsBlick'e verdiği röportajda kantonlar arasındaki vergi rekabetinin etkilerine ilişkin, "Uzak ve yapısal olarak zayıf bölgelere, cazibesi olan kent merkezlerine karşı kendilerini kanıtlama fırsatı veriyor" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İsviçre genelinde 1000 vergi mükellefi başına düşen milyoner sayısı 2017 yılında 62’ye ulaştı. Bu rakam, 1969'da 1000 vergi mükellefi başına 11 milyonerden biraz fazlaydı.

Vergi düzenleme hizmeti sağlayan şirket Transforma AG'ye göre, İsviçre'nin Baar kentinde yaşayanlar 100 bin İsviçre Frangı (109.450 $) gelir başına %7,5 vergi ödüyor. Cenevre sakinleri ise aynı miktar gelir için yaklaşık %16 vergi ödüyor.

Credit Suisse'te Yönetim Kurulu çalkantısı

 

JP Morgan Bitcoin fonu kuruyor

 

Rüzgar enerjisi maliyetleri azalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)