BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu kanda sizin elleriniz var----

Bu kanda sizin elleriniz var

Bu kanda sizin elleriniz var
16 Ekim 2014 - 19:23 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu’nda HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın konuşması sırasında Şamil Tayyar'ın araya girmesi sözlü kavgaya neden oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın Kobani protestoları sırasındaki ölümlerin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etmesi Genel Kurulun gerilmesine neden oldu. Yerinden hızla kalkan ve el işaretleri yaparak kürsüye doğru yürüyen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ı bir milletvekili tuttu.

SÖZLÜ TARTIŞMA YAŞANDI
TBMM Genel Kurulu saat 14.00’da TBMM Başkanvekili güldal mumcu yönetiminde açıldı. HDP Grubunun Kürt basını ve Kürt basın emekçilerinin öldürülmesine dair Meclis araştırması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşmelerinde iktidar milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

"KAN AKTIYSA BU KAN SİZİN ELLERİNİZDEDİR"
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, HDP’nin sokağa çıkın sözlerini eleştirerek, "Eğer bu memlekette Kobani bahanesiyle 40 kişi hayatını kaybettiyse ve insanlar öldüyse, kan aktıysa bu kan sizin ellerinizdedir" dedi.

"ÖLÜMÜN NE OLDUĞUNU BİLEN İNSANIM"
Bu sözler üzerine söz alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, söz alarak kürsüye çıktı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a tepki gösterdi. Buldan, "Sayın Tayyar’a şunu ifade etmek isterim. Benim vicdanım ile senin vicdanın aynı kefeye asla konulamaz. İğneyi önce kendinize sonra çuvaldızı da lütfen başkasını batırın. Bu ölümlerin yaşanmasında tek sorumlu cumhurbaşkanıdır. Kutuplaşmayı derinleştiren, şiddeti körükleyen açıklamalar yapmış bu olayların başlamasına sebep olmuştur. O akşam Selahattin Demirtaş o açıklamayı yapmasaydı bile halk sokağa çıkacaktı. Ben senin gibi vicdansız değilim. Ölümün ne olduğunu bilen bir insanım. "dedi.
 
Bu sözlere ise çok sayıda AK Partili milletvekili ile Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar tepki gösterdi. Oturduğu yerden kalkan ve kürsüye doğru yürümeye başlayan Tayyar’ı, AK Partili bir milletvekili tuttu. Yaşanan gerginlik nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 10 dakika ara verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)