BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBu imza Türkiye'yi tek yaptı----

Bu imza Türkiye'yi tek yaptı

Bu imza Türkiye'yi tek yaptı
20 Şubat 2013 - 13:03 www.finansgundem.com

GSM devi ile Ulaştırma Bakanlığı arasındaki tarihi anlaşma... Bu proje devreye girdiği an Türkiye dünya lideri olacak

Turkcell  ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında mobil kapsama dışında kalan 1,799 yerleşim yerine altyapı kurulması ve işletilmesi projesi imzalandı. Ocak ayında gerçekleştirilen nüfusu 500 kişinin altındaki yerlere altyapı kurulması ihalesinde Turkcell 312.77 milyon lira artı KDV ile en düşük teklifi vermişti. İmza töreninde konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Altyapı yatırımına verdiğimiz önem ve kriz dönemlerinde bile hız kesmeyen yatırımlarımız sayesinde, bugün toplam iletişim ünitesi sayımız 33,000'e ulaşmış durumda. Türkiye nüfusunun yüzde 99.17'sini kapsıyoruz. Bu projeyle geriye kalan 300,000 kişiye de hem iletişim, hem internet üzerinden bilgiye ulaşma konusunda fırsat eşitliği yaratıyoruz" dedi.
İki yıl yapım süresi, bir yıl işletim süresi olarak gerçekleştirilecek projede, altyapıdan
bütün operatörler faydalanacak; süre sonunda yeni işletim ihalesi düzenlenecek.
Törende konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarer de, Türkiye'de 10,314 adet nüfusu 500'ün üzerinde olan ve 26,903 adet nüfusu 500'ün altında olan yer olduğunu kaydetti ve "Bu yerleşim yerlerinden kalan 1,799'unun da kapsama altına alınmasıyla Türkiye, dünyada nüfusunun tamamının mobil kapsama altına alınan tek ülke olacak" dedi.   
    4G'DE TEK ŞEBEKE MODELİ
3G teknolojisinin kullanıldığı 3.5 yılda, nüfusun yüzde 80'inden fazlasının üçüncü nesile
geçtiğini, Türkiye'nin önünde politika kararını Ulaştırma Bakanlığı'nın vereceği dördüncü nesil iletişim sürecinin olduğunu belirten Acarer, 4G'de operatörlerin, münhasır altyapılar yerine ortak bir şebekeyi kullandığı "tek şebeke" modelinin kullanılması gerektiğini söyledi.
Türkiye'de 4G için gerekli altyapı ve cihaz üretiminin yapılabilmesi için gerekli koşulların
ve üretim yapabilecek firmaların olduğunu belirten Acarer, "Türkiye'yi ithalatçı konumundan
çıkartıp ihracatçı konuma sokabiliriz" dedi.
Acarer, ortak bir şebeke olmaması durumunda işletmecilerin katlanacağı mali yükün ve bant
genişliği frekans bedeli kullanım maliyetinin çok yüksek olacağını söyledi.
4G teknolojisi için kullanılması planlanan UHF 790-862 MHz bandının mobil operatörlere
lisanslandırılması konusunda henüz bir takvim belirlenmedi. Daha önce yaptığı açıklamalarda, 4G teknolojisinin, 3G teknolojisi yetersiz kalınca devreye alınacağını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da törende yaptığı konuşmada, bu projeyle gerçekleşecek ortak altyapı kullanımının yeni nesil iletişim süreci için örnek teşkil ettiğini belirtti ve "(4G için gerekli olan) cihazları Türkiye'de üretmeye başladılar. Cihazlar hazır olunca, lisanslar da hazır" diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • olmadı olmadıgitti.22 Şubat 2013 00:38

    Bir bokolmaz halkı kandırmayada çalışmayın.artıkalkın gözü açıldı bundan sonra eski partilerimize oylarımızı vereceğiz.istediğiniz kadar birtarafınızı yırtın.