BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu illerde karartma günleri başlıyor----

Bu illerde karartma günleri başlıyor

Bu illerde karartma günleri başlıyor
14 Aralık 2013 - 07:00 www.finansgundem.com

TEİAŞ, Güneydoğu'ya verdiği elektriği kısma kararı aldı. Buna göre bazı illerde günlük elektrik kesintisi uygulanacak

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ), Güneydoğu'ya verdiği elektriği yüzde 20 kısıtlaması üzerine Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta zorunlu elektrik kesintileri uygulanmaya başlandı.
 
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) doğalgazda yaşanan kriz üzerine özelleştirme sonrasında Güneydoğu'daki 6 ile elektrik sağlayan Dicle EDAŞ'a sattığı elektriği önemli oranda kısma kararı aldı. Enerji krizi ile birlikte TEİAŞ, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye verdiği elektriği yüzde 20 oranında azaltacağını bildirdi.

KESİNTİLER BAŞLADI

Bunun üzerine Cuma gününden başlamak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta zorunlu elektrik kesintisi uygulanmaya başlandı. Zorunlu elektrik kesintileri kırsal kesim ağırlıklı olmak üzere kent merkezlerinde de uygulanacak. Enerji kesintilerin günde kaç saat olacağı ise açıklanmadı. Kış aylarında Güneydoğu'da sıkça yaşanan elektrik kesintilerinin bu yıl daha fazla yaşanması bekleniyor.
 
BAKAN YILDIZ: PLANLI BİR  KESİNTİ YOK
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde planlı programlı bir elektrik kesintisinin olmadığını söyledi.
 
Yıldız, Meclis'te gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, "O bölgede planlı programlı bir kesintimiz yok bizim. Bir saatlik bakım onarım ise odur" diye konuştu.
 
DİCLE EDAŞ'TAN AÇIKLAMA
 
Dicle Elektrik A.Ş. (Dicle EDAŞ) Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıufra, Mardin ve Şırnak'ta zorunlu elektrik kesintilerinin uygulanacağını açıklamasının ardından akşam saatlerinde ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Bugün şirketimiz adına yapılan elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalar yanlış anlaşılmalara yol açtığından yeni bir açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Bölgemizi kapsayan illerde son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ana alterlerde arıza bakım onarım ihtiyacı artmıştır, bu da enerji dengelenmesi adına kısa süreli elektrik kesintileri yapılma zorunluluğu ortaya çıkarmıştır. Ayrıca Dicle EDAŞ planlanmış inkıta uygulamamaktadır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)