BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu hafta gözler Merkez Bankası'nda olacak----

Bu hafta gözler Merkez Bankası'nda olacak

Bu hafta gözler Merkez Bankası'nda olacak
22 Temmuz 2019 - 09:11 www.finansgundem.com

Piyasalar ABD ile ilişkilerin yanı sıra Merkez Bankası'nın 25 Temmuz'daki toplantısına odaklandı

Geçtiğimiz hafta ABD ile yaşanan S-400 geriliminde hafta boyunca 5,70 TL bandında seyreden dolar kuru, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım konusunda yaptığı ilk açıklamada "Şu anda bu konuya (yaptırımlara) bakmıyoruz" yanıtını veren Trump daha sonra söz konusu adımın üzerinde düşünüldüğünü söyleyerek bu açıklamasıyla çelişen ifadeler kullandı.

  • Trump, "Birçok sebepten dolayı çok çok zor bir durum. Dolayısıyla, bakıyoruz. Ne yapacağımızı göreceğiz" dedi. Bu açıklamanın olumlu algılanmasıyla düşüş yaşayarak 5,64 TL seviyelerine inmişti.

BU HAFTA GÖZLER MERKEZ'DE OLACAK

Piyasalar ABD ile ilişkilerin yanı sıra Merkez Bankası'nın 25 Temmuz'daki toplantısına odaklandı. Merkez'in faizde ne kadarlık indirime gideceği kurun yönünde belirleyici olacak.

Analistler bugün zayıf bir veri gündemi olduğunu belirterek yurtiçi piyasalarda TÜİK tarafından açıklanacak bu yılın haziran ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'nin takip edileceğini ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)