BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu girişimler iş yapar----

Bu girişimler iş yapar

Bu girişimler iş yapar
20 Ocak 2017 - 07:14 www.finansgundem.com

Yatırım yapılacak girişim alanları doğru seçilirse büyümekte zorlanılmayabilir

Türkiye'de yatırımcılar girişimlerde bulunacakları alanları iyi seçmeli. Doğru alanda yapılan girişimlere yatırımcı bulmak kolaylaşacak. Sabah Gazetesi yazarı Timur Sırt konuyu köşesine taşıdı. İşte o yazı:

2017 yılında 5 temel teknoloji trendine yatırım yapan girişimler kurumsal yatırım fonlarının radarında olacak. Yapay zeka, büyük veri, biyometri, nesnelerin interneti ve akıllı servisler konusunda uzmanlaşan girişimler yatırımcı bulmakta zorlanmayacak.

Türkiye'de girişimcileri yolundan çevirmek için tuzaklar çoktur. Eğer iyi bir üniversite mezunuysanız, uluslararası şirketler cazip tekliflerle aklınızı çelmek için sonsuz önerilerle aklınızı çelmek isterler. Üstün yetenekli gençlerden girişimci değil, pazarlamacı yaratmaya çalışırlar. Aileler çocuklarından iş kurmasını değil, doktor, mühendis, hukukçu olmasını bekler. Girişimciler geleceğe yönelik projelerin hangisinin doğru adım olduğunu göremiyor. Biz de konuyu Türkiye'nin en büyük Holding, telekom ve finans sektörünün temsilcilerine sorduk. Girişimcilere hangi alanlara yatırım yapması gerektiğine dair güzel bir harita ortaya çıktı. Kurumların girişim eko sistemine daha çok yatırım yaptığı bir 2017 bizi bekliyor. Önümüzdeki hafta bu soruları daha sonra farklı devlet kurumlarına ve belediyelere de yönelteceğiz.
Belediyeler, telekom şirketleri ve tüketici elektroniği üreticileri daha fazla yapay zeka teknolojilerine yatırım yapacak. Eğitim kurumları sanal ve artırılmış gerçeklik konusundaki içerikleri daha çok talep edecek. Perakende, telekom, sağlık ve adalet kurumları büyük verilerden anlamlı analizler çıkarma konusunda daha istekli olacak. Yani yeni teknoloji trendlerine hızlı uyum gösteren girişimciler için 2017 yılı fırsatlarla dolu. 2017 yılında yapay zeka, büyük veri, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik projelerine yatırım artacak.

NEFESİNİZİ UZUN SÜRE TUTUN

Aileler ve eğitim kurumları girişimci ruhunu desteklemek yerine çocuklarının yönetici pozisyonunda çalışan olmasını istiyor. Girişimci hevesini yok edecek öneriler bulmak kolay. Mentorluk alma şansı bulan çok az girişimci var. Pek çoğu iş dünyasındaki büyük resmi görme şansını yakalayamaz.
Girişimciler için önemli olan nefesinizi uzun süreli kullanmayı sağlayacak deneyim kazanırken, entelektüel mülkiyet artışı sağlayacak yatırımı da kısa zamanda bulmak. Ancak her girişimin sihirli ilacı sebat etmekten geçiyor. Milyarlarca dolarlık başarıya imza atan küresel girişimcilerin arkasında uzun süreli çalışma yatıyor. Üstelik alınan yatırımlar kişisel servetlerin artması için değil, doğru büyüme modelinin kurgulanması için kullanılıyor.

Kurumlara girişimci aşısı

Kurumların klasik Ar-Ge yapılanması dışında büyüme şansı yok. Girişimciler kadar çevik ve hızlı hareket etmek isteyen kurumlar girişimci eko sistemine yatırım yapıyor.
Öncelikli teknoloji ve trendleri belirleyen kurumlar girişimcileri yakından takip ediyor. 2017 yılında biyometri, yapay zeka, akıllı servisler ve büyük veri teknolojileri öncelikli alanlar arasında yer alıyor. Girişimcilerin risk alma, projeye kendini adama kararlılıkları kurumların hiçbir zaman sahip olamayacağı yetenekler arasında yer alıyor.

Ekosistem bir araya geliyor

Türkiye'nin internet omurgasının önemli bir bölümüne sahip Türk Telekom girişimcilere yeni bir müjde verdi. Türk Telekom Strateji Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, "İlk girişim hızlandırma programı özelliği taşıyan PİLOT programımız ile girişimlere destek oluyoruz. 2017 yılı itibarıyla odağımızı daha da genişleterek, girişimcilere daha fazla fırsatlar sunmaya başlayacağız. Bu kapsamda Gayrettepe'de kuracağımız Girişimcilik Merkezi ile girişimciler ve ekosistemdeki tüm paydaşları bir araya getireceğiz. Bu yeni merkezle zincirin başlangıcındaki yani ilk aşamadaki girişimcilere geniş olanaklar sağlamayı ve ekosistemle ilişki geliştirme imkânı sunmayı planlıyoruz. Ayrıca bu yıl, hızlandırma aşamasını tamamlamış, daha ileri seviyedeki yatırım alan girişimleri de odağımıza alacağız. Girişimcilik ekosistemini ve akademik inovasyonu da desteklemek amacıyla, üniversiteler öncelikli alanlarımız arasında yer alıyor. Girişimcileri desteklediğimiz alanlar, örneğin yapay zeka, büyük veri işleme gibi konular bir teknoloji şirketi olduğumuz için bizim açımızdan öncelikli durumundalar" diye konuştu.

Öğrenen ve akıllı servisler gündemde

Garanti Partners yatırımlarıyla dikkat çeken Garanti Bankası, 4 temel teknoloji ve trendi takip edeceğini belirtiyor. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer teknoloji ve trendleri şöyle özetledi: " Yapay zeka konusunda müşterilerin hayatına değer katan ve öğrenen servislerin gelişimi önemli olacak. Yine biyometrinin 2017'de çok daha geniş kitleler tarafından kullanılan bir teknoloji olacağını gözlemleyebiliriz. Holistik ve farklı müşteri/kanal ihtiyaçlarına cevap veren çözümler önemli olacak. Diğer bir başlık da dijital hayatın yarattığı muazzam verinin anlamlaştırılması ve müşterilere katma değer sağlayacak içgörüler yaratılmasına yarayan hizmetler dikkat çekecek. Ayrıca yatırım yönlendirmesi hizmetini dijital ortamda sunan akıllı servisler gündemimizde olacak. Bu teknolojilere öncülük eden fintechler finans sektörü işbirliklerine aday olacak, hem Türkiye'de, hem de dünyada ilgi çekecek diye düşünüyoruz."

Artık yeni ödeme sistemi ve iş modelleri var

"Yıllardır konuşulan nesnelerin interneti, giyilebilir, biyometri, büyük veri gibi başlıkların Fintech ekosistemi için büyük fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Bu teknolojiler sayesinde başta dijital ödemeler olmak üzere finansın birçok alanında yeni iş modelleri hayatımıza girecek" diyen BKM CEO'su Soner Canko sözlderine şöyle devam etti: "Dünyada önemli bir atılım yapan chatbot ve sanal asistanların da yaygınlaşmasını bekliyoruz. Bu teknolojileri tamamlayan yapay zeka ve makine öğrenmesi sayesinde; Finans dünyasında kişiselleştirilmiş servis, ürün ve kampanyaların sayısının artacağını öngörüyoruz. Müşteri deneyimini değiştirecek potansiyele sahip olan bu teknolojilerin etkisini, geliştirilen uygulamaların sayısı arttıkça ve yaygınlaşma sağlandıkça daha iyi göreceğiz. Yakından takip edilmesi gereken diğer ana başlıklar ise API bankacılığı ve blockchain olacak. Bu teknolojiler, kurumların iş yapış biçimini değiştirirken bugün hayatımızda olmayan katma değerli yeni hizmetlerin son kullanıcılara sunulmasını da sağlayacak."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)