BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu gece Kadir gecesi----

Bu gece Kadir gecesi

Bu gece Kadir gecesi
03 Ağustos 2013 - 15:01 www.finansgundem.com

İslam inancına göre bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Zalimlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur" dedi.
Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, ramazanın son günlerine yaklaşılırken, İslam aleminde ramazana veda etmenin hüzünüyle bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'ne kavuşmanın sevincinin birlikte yaşandığını belirtti.
Kadir Gecesi'nin, müminlerin ve tüm insanlığın kadrini yücelten gece olduğuna işaret eden Görmez, bu gecede insanlığın hidayet rehberi ve önceki vahiylerin tasdikleyicisi Kuran-ı Kerim'in indiğini vurguladı.  
Kuran'ın inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırdığını, hakkı anlatmaya, hakikati duyurmaya, adaleti yüceltmeye, sevgiyi yaymaya, fazilet ve erdemin hak ve hakikatin yanında yer almak olduğunu öğretmeye geldiğine işaret eden Görmez, şöyle devam etti:
"Kur'an rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir. Ancak ne zaman insan Kuran'ın kadrini bilemez olmuşsa o vakit beşerin ve ümmetin kadri düşmüştür. Bugün de İslam coğrafyası bir ilim ve medeniyet, bir barış ve esenlik coğrafyası olmaktan gittikçe uzaklaşıyorsa bunda Kur’an’a hak ettiği kıymetin verilmiyor olmasının payı hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Böyle zamanlarda, fecre kadar esenlik getiren, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ihya etmek de daha büyük bir önem ve anlam kazanmaktadır.
Bu gece gökyüzü nurlanırken, yeryüzünün karanlıklara boğulmuş olması bizleri derin bir hüzne sevk etmektedir. Allah'ın şeref verdiği, melekler göndererek onurlandırdığı insanın, kendisini karanlıklara atması ne büyük bir bedbahtlıktır. Dünyanın birçok yerinde böyle bir gecede ve böyle bir kitaptan sonra halen kan akıyor olması, halen masum çocukların ölüyor olması, halen annelerin gözyaşı döküyor olması, bu aydınlık rehberinden sonra halen zulmün, zülumatın, haksızlığın, insanların gönüllerini karartıyor olması ve halen kardeşin kardeşi katlediyor olması ne hazin bir durumdur, Allah'ın nimet ve lütufları karşısında ne büyük bir körlük, ne büyük bir nankörlüktür."
"Ramazan boyunca Müslümanlara reva görülen zulüm yürekleri dağladı"
Görmez, gecenin vesile kılınarak Kuran'ın kadrinin kıymetinin bililinmesi ve bu gecede dünya semasına inen Kuran'ın tekrar gönül semalarına indirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu gecenin faziletinin gecenin karanlığında değil karanlıkları ortadan kaldıran Kuran'da aranması gerektiğine dikkati çekti. Bin aylık manevi gelişmeleri yaşayabilmek için Kuran'ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine yeniden sarılınması gerektiğini ve Allah'ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmeleri için Kuran'ın barış ve esenlik mesajlarına can-ı gönülden kulak verilmesi gerektiğini belirtti.
Ramazan boyunca İslam coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanlara reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsünün yürekleri dağladığının altını çizen Görmez, şunları kaydetti:
"Bu hüzünle ramazanımız buruk geçti. Kadir Gecesi'ni idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir. Zalimlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur. Bu vazife ve sorumluluk, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselama eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir."
"Yüce Rabbimizden bize basiret vermesini diliyorum"
Kadir Gecesi'ni kutlayan ve  bu gecenin Allah katında insanların kadrinin yücelmesine vesile olmasını dileyen Görmez, şu ifadeleri kullandı:
"Ya Rab! Bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip eyle.
Bu duygu ve düşüncelerle, İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle kutluyor, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramı'na kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.  
Kur’an’ı bize hidayet, Efendimizi rehber, Kadir Gecesi'ni bin aydan hayırlı kılan Yüce Rabbimizden, bize bunları anlayacak basiret vermesini diliyorum. Rabbimizden, Kadir Gecesi'nin, bizim, ailemizin, müminlerin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını, İslam coğrafyasını çepeçevre saran karanlığın, insanlığın yüreğini karartan haksızlıkların, Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketiyle ortadan kalkmasını niyaz ediyorum."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)