BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu dönemde öne çıkacak hisseler----

Bu dönemde öne çıkacak hisseler

Bu dönemde öne çıkacak hisseler
12 Mart 2022 - 09:07 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul ekonomik jeopolitik risklere rağmen yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Yabancı satıyor, yerli alıyor! Hisse bazında hareketler artıyor

Petrol fiyatları yükseliyor, küresel ekonomilerde enflasyon tarihi zirvelerini zorluyor. Faiz artışları kapıda… Bir de üstüne Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan emtia ve hammadde sorunun ekonomilerde ağır hasarlar bırakması bekleniyor. Yurtiçi piyasalar ise yeni gelişmeleri fiyatlıyor.

Piyasalarda enflasyonist kaygı

 Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon AŞ (LYY) arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı. Paylar için satın alım bedeli 1 milyar 650 milyon dolar olarak belirlendi. Türk parasıyla yaklaşık 24 milyar lira halka açık olan bankaların kasasına girecek.

TVF, Türk Telekom için borçlanacak

Bankaların mali yapısının güçleneceği beklentisi bu hisseleri daha güçlü konma getiriyor. Bu da piyasalara olumlu yansıyor. Borsa İstanbul yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Sadece yabancı payında düşüş devam ediyor. BU da yeni bir dunu değil yabancılar yaklaşık iki yıldır her fırsatta hisse pozisyonlarını azaltıyor. Ufuk Korcan Dünya’daki yazısında bu noktaya dikkat çekerek yerli payındaki artışın pozitif seyirde etkili olduğunu belirtiyor. Bu dönemde hisse senedi almak isteyen yatırımcılara da en az bir yıl ihtiyaç duyulmayacak bir paranın borsaya yönlendirilmesini öneriyor. Tabii hisse bazında da seçici olunması uyarısında bulunun Korcan, borsanın yönü ile ilgili şu öngörüde bulunuyor:

ENDEKS YÜKSELİŞ TRENDİNDE

“BİST 100 Endeksi yükseliş trendinde. Ancak asıl yükseliş trend çizgisi 6 Ekim 2021 tarihinde 1.371 puandan başladı. Endeks 24 Şubat 2022 tarihinde 1.826 puanı görerek bu trendin destek noktasını test etti. Bu, trendin destek noktasının çalıştığını gösteriyor. Şu an için yükseliş trendinin destek noktası 1.875 puan seviyesine denk geliyor. Yükseliş trendinin destek noktası her gün değişmekle birlikte trendin üzerinde kalınması endekste ana önün yukarı olduğunu gösteriyor. Olası yukarı hareketin devamı halinde ise 2.109 puan kuvvetli direnç noktası. Geçilmesi yüzde 10-20 arasında bir prim potansiyelin oluşturabilir. Geri çekilmelerde ise 2.041 kısa vadelin destek noktası olmak üzere 1.965, 1.906 ve 1.875 puan seviyeleri destek noktaları konumunda.”
BİST 100 Endeksi’nin yılbaşından bu yana yüzde 11’e yakın yükselirken 71 hissenin endeksin altında performans sergilediğini yazan Ufuk Korcan, bu rakamların hisse seçiminin ne kadar önemli olduğunun göstergesi olarak değerlendiriyor.

Bank of America’dan yatırımcılara ‘dipten al’ tavsiyesi

“Peki mevcut durumda hangi hisseler öne çıkabilir?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor Korcan, “COVID-19’dan olumsuz etkilenen ve pandemide sona yaklaşıldığına yönelik tahminler havacılık ve turizm hisselerinde bir toparlanma beklentini doğurmuştu. Ancak Rusya-Ukrayna arasındaki savaş bu sektöre yönelik olumlu beklentileri nötr’e çevirmiş durumda.”

Emtia fiyatlarındaki artış ve ekonomilerdeki toparlanmanın hızlanması halinde demir-çelik sektörü hisselerinin bu süreçten olumlu etkilenebileceği söyleniyor. İçeride yaşanan yüksek enflasyon ortamı özellikle gıda perakendesi ve marketlerin gelirlerine pozitif etki yapabilir. Dolayısıyla bu hisseler yatırımcısını enflasyona karşı koruyabilir. Yine önümüzdeki 1 yıllık süreçte sağlık sektörü ve telekom hisselerinin öne çıkabileceği düşünülüyor. Uzmanlar, geride kalmış holding hisselerinin de portföylerde yer bulabileceğini öneriyor. Rusya’da operasyonu olan şirket hisselerine yatırım için bir süre daha beklenebilir. Kısa vadede petrol fiyatlarındaki artışın bu sektörde faaliyet gösteren şirket hisselerine olumlu etki yapabileceği ifade edilirken, bazı metallerin fiyatlarındaki artışın da otomotiv sektörünü olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.”

Temettü mü, mevduat mı? Hangisi daha cazip?

TCMB piyasayı 48 milyar TL fonladı

Bu hafta en çok altın yatırımcısı kazandı

 

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yunus14 Mart 2022 12:42

    Turizm hisseleri nisanda satın almaya başlanır bence.

  • Wers14 Mart 2022 07:27

    Ramazan geliyor eflsnyonda var marketlerden başka hisse alınmaz thyao yeter artık yabancı oranına bakıyorum adamlar deli gibi yüksekten bizim kç yatırımcıya satmış rezervasyon iptalleri den sonra topiklerdeki ağlamalara bakın

  • Yusuf13 Mart 2022 22:43

    Bu dönem ve her dönem yandaş hisseleri

  • Osman gazi14 Mart 2022 14:59

    Al o zaman sende

  • Yorum13 Mart 2022 09:29

    Turizmi unutun iki yıl turizm kendine gelemez savaşı geçtim ruble 100 ün üstünde bu rubleyle hiç bir Rus tatile çıkmaz tatile gelse bile alış veriş hiç bişey yapmaz sadece denize gelmek için tatile gelir o da en ucuz oda fiyatıyla gelir yani ruble bu fiyatlarda yen tatili biraz zor düşünürler

  • Yorum13 Mart 2022 01:18

    Şimdi petrol hisselerinin zamanı sırayla bu işler ne zaman Bi kriz çıksa illaki döner dolaşır gelir petrole yansır abd deki mortgage krizinde bile petrol fiyatlarına yansımıştı petrol ve türevleri i satan kral olur zaten bu krizleri yaratanlar onlar savaşta ilk yükselecek firmalarda sağlık sektörü tıbbi malzeme sektördür eczaneler talan edilir ilaçlar karaborsaya düşer fahiş fiyatlara çıkar serum enjektör bulamazsınız ikitane duriyeli çevirin size anlatsın Rusya hastaneleri vuruyor neden sizce yaralılar tedavi olamasın diye bunu gören çevre ülkeler tıbbi malzemelerini iki katına çıkarıyor stoklamaya başladılar bile savaş

  • Osman GAZİ 14 Mart 2022 15:01

    Ne kadar cahilsin!? Ülkenin tüm malzemesi hastamede sanki. Ecza depoları niye var ki?

  • fuat12 Mart 2022 14:07

    demekki satacaklar aman dikkat !

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ12 Mart 2022 11:15

    ben onu bunu bilmem.şimdi mal yıkma mevsimi ve zamanı.mart tan itibaren sat git haziranda ve eylülde borsaya gel.hepsi zaten 3-6 kat fiyatını katlamış durumdalar.

  • Kom12 Mart 2022 10:52

    Yahu ne öne çıkması zaten bunlar çıkacağı kadar çıktılar ttkom eski karlarını asla göremez bankalardan çıkan bir şirketin yönetimide banka disiplininden çıkmıştır göreceğiz hep beraber kablolu internet olmasa zaten hapı yuttu kim telefon kullanıyor sabit ? İnterneti zaten patates ne olduğu belli değil kablolar keşmekeş heryerde karma karışık salkım saçak binalarda,kablosuz internet super box hızla yayılıyor ve çok daha hızlı,doğal olarak teknolojiye ayak uyduramamasının bedelini ödeyecek ve bu yatırım bankaların döneminde yapılmadı çünkü devasa,sonuç olarak burada yapılan hariri denen hırsızdan kalanı temizlemekti özel bankaları kurtardılar kimin parası ile? Düşünün bakalım kimin.

  • Osman Gazi14 Mart 2022 15:02

    Kablolu telefonu nasıl telekom borsasına bağladın 😂