BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu değişiklik ekonomi için büyük risk!----

Bu değişiklik ekonomi için büyük risk!

Bu değişiklik ekonomi için büyük risk!
30 Eylül 2015 - 08:37 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Mark Carney, iklim değişikliğinin ileride küresel ekonomik istikrar için risk oluşturabileceği uyarısında bulundu

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, ülkenin başlıca sigortacılık merkezlerinden Lloyd's of London'da konuşma yaptı.

Carney, iklim değişikliğiyle ilişkili felaketlerin tüm dünyada mali kayıpları artırdığını belirterek, ileride oluşabilecek daha olumsuz senaryolardan korunmak için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Carney, "1980 yılından beri iklimle ilişkili doğal felaketlerin sayısı üç kat artış kaydetti. Bu iklimsel gelişmelerden kaynaklı sigorta zararlarının ise enflasyona göre güncellenmiş hacmi 1980 yılından bu yana yıllık ortalama 10 milyar dolardan, son on yıl içerisinde 50 milyar dolara yükseldi. İklim değişikliğinin şu anda oluşturduğu zorluklar, ileride olabileceklerin yanında hafif önemde. İleriyi görenler konut sektörü, göç, politik istikrar, gıda ve su güvenliği gibi alanlarda daha büyük küresel etkilerin oluşabileceğini öngörüyor" ifadelerini kullandı.

Küresel ekonomik istikrarın devam ettirilmesi için iklim değişikliği riskinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Carney, "Diğer bir deyişle, iklim değişikliği finansal istikrar için belirleyici konu haline geldiğinde, artık çok geç olabilir" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)