BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBu da 'helal' Google!----

Bu da 'helal' Google!

Bu da 'helal' Google!
13 Temmuz 2013 - 11:49 www.finansgundem.com

Halalgoogling, tüm dünyadaki Müslümanlar'a, İslamî kurallarca yasaklanmış içerikten arındırılmış 'helâl sonuçlar' sunuyor

Tüm dünyadaki Müslümanlar'a, İslamî kurallarca yasaklanmış içerikten arındırılmış 'helâl sonuçlar' sunan arama motoru Halalgoogling' kullanıcıların aradıkları içeriği Google ve Bing gibi popüler internet arama motorlarının kaynaklarından topluyor ve site içi filtreler sayesinde, kullanıcıların 'haram içeriği' görmesini engelliyor.
Tribune'ün haberine göre; Halalgoogling, kullanıcılarının 'pornografi, çıplaklık, gey, lezbiyen, biseksüel, kumar' gibi kelimelerle yaptıkları aramalar sadece 'eğitsel içerik' taşıyan sonuçları karşılarına çıkarıyor.
Halalgoogling tarafından yayımlanan bir basın açıklamasında "Tüm dünyadaki 1,5 milyar Müslüman'ın internetteki içerikten duydukları hoşnutsuzluk, böylesi bir arama motorunu zorunlu kıldı" ifadelerine yer verildi.
Arama motorunun filtreleri, önceden belirlenmiş bir 'kara listedeki' internet sitelerinden elde edilen sonuçları da kullanıcıların görmesini engelliyor.
Ayrıca, kullanıcılara, 'haram içeriği' site yöneticilerine bildirmeleri için bir tuş da sağlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)