BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBu da AVM tüp geçit----

Bu da AVM tüp geçit

Bu da AVM tüp geçit
26 Şubat 2013 - 15:23 www.finansgundem.com

Çiftçiler Tower ve Zorlu Center'ın AVM'lerinde sinerji yaratmak amacıyla özel bir geçit yapılması tartışılıyor

Ülkemizde alışveriş merkezi (AVM) sayısı hızla artıyor. 2003’te Türkiye’de 81 avm varken, 2012 sonunda bu rakkam 337’ye ulaştı. Türkiye’deki her iki AVM’den biri alışverişin de başkenti olan İstanbul’da bulunuyor. Son rakamlara göre İstanbul’daki her iki AVM’den biri alışverişin de başkenti olan İstanbul’da bulunuyor. Son rakamlara göre İstanbul’daki AVM sayısı 114. Türkiye genelinde bu yıl en az 30 AVM’nin daha açılması bekleniyor.
İstanbul bunlardan payına düşeni fazlasıyla alacak. Örneğin Türkiye’nin en çok AVM’ye sahip caddesi olan Büyükdere önümüzdeki birkaç yıl içinde en az üç AVM’ye daha kavuşacak. Zincirlikuyu’daki Zorlu Center ve Çiftçiler Tower faaliyete geçecek. Ayrıca Levent’te Özdilek Alışveriş Merkezi’nin yapımı da devam ediyor. ‘’Büyükdere bu kadar çok AVM’yi kaldırır mı’’ tartışması da halen sürüyor. Bu tartışmayı bitirmese de Zincirlikuyu’da komşu olan Çiftçiler Tower ve Zorlu Center’ın AVM’lerinde yeni bir işbirliği arayışında olduğunu duyduk. İkiprojedeki AVM’lerin arasında sinerji yaratmak amacıyla özel bir geçit yapılması tartışılıyormuş. Gerçi bu henüz düşünce aşamasındaymış. Bu arada Kanyon AVM ile yeni yapılan Özdilek AVM arasında da benzer bir sinerjinin yaratılmak istendiğini de duyduk. Bunun için mimari bir takım arayışlar sürüyormuş. Geçmişte Metro City ile Levent Plaza’nın da bir geçitle birbirine bağlanması düşünülmüş ama bu gerçekleştirilememişti. Meraklıları bilir; Hong Kong’da bir çok AVM birbirine yeraltı ve yer üstü geçitleriyle bağlıdır. Alışveriş yapanlar açısından bir bütünsellik yaratan bu geçitlerin Türkiye’ye de örneık olması önümüzdeki bizleri şaşırtmayacak. (PARA)
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)