BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBtcTurk üyelerinin verileri çalındı----

BtcTurk üyelerinin verileri çalındı

BtcTurk üyelerinin verileri çalındı
18 Mayıs 2021 - 13:26 www.finansgundem.com

Yerli kripto para borsalarından BtcTurk, sızıntı iddialarını doğruladı. Şirket, 2018 yılında 516 bin 954 kullanıcıya ait verilerin sızdırıldığını açıkladı.

BtcTurk'ün resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, kullanıcıların fonları ile ilgili hiçbir sorun ve sızıntının BtcTurk kaynaklı olmadığı savunuldu.

"Bahse konu iddialarda sunulan örnek verilerin iş ortaklığı içerisinde olduğumuz kurumlar ile KVKK kapsamında yapılan sözleşmelere uygun olarak paylaşılmasından önce, Temmuz 2018 tarihinde sistem dışına çıkarılan veri setlerinden birinin taslak hali (veritabanından alınan ilk hali) olduğu değerlendirilmiştir. Bahse konu veri setinin depolandığı ortamda oluşan bir güvenlik ihlali neticesinde şirket dışına çıktığı düşünülmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, ihlalden etkilendiği düşünülen veriler şöyle sıralandı:

*BtcTurk'te kayıtlı ad soyad, T.C. Kimlik Numarası ve kullanıcı numarası/User ID bilgisi

*BtcTurk'te kayıtlı e-posta bilgisi

*BtcTurk'te kayıtlı adres bilgisi

*BtcTurk'te kayıtlı doğum tarihi

*BtcTurk’te kayıtlı cep telefonu numarası

*Temmuz 2018 öncesi hesaba en son giriş tarihi

*Temmuz 2018 öncesi hesaba en son giriş yapılan IP adresi

*Geri döndürülemez şekilde PBKDF2 algoritması ile maskelenmiş kullanıcı şifreleri

Temmuz 2018 tarihinden sonra BtcTurk'e üye olan kullanıcıların veri ihlalinden etkilenmediğini belirten BtcTurk, şu ifadeleri kullandı:

*İhlalden etkilenen kullanıcılarımızın veri seti içeriğinde yer almayan verileri (selfie/özçekim kayıtları, bakiye bilgileri, banka hesapları, finansal şifreleri ve nitelikli verileri) ile Temmuz 2018 tarihinden sonra Şirketimize üye olan kullanıcılarımızın bu ihlalden etkilenmediğini sizlere duyurmak isteriz.

*Kullanıcılarımızın işlem güvenliği açısından büyük önem teşkil eden şifre/parola gibi verileri ise sistemlerimizde güvenle saklanmaktadır.

*PBKDF2 algoritması ile parolalar tek taraflı şekilde saklanarak, ilgili şifre sahibi kullanıcı dışında kimsenin bilemeyeceği ve geriye döndürülemez bir şekilde korunmaktadır.

*PBKDF2 algoritmasının mevcut teknolojik imkanlarla geri döndürülmek suretiyle şifrelerin tespiti mümkün değildir.

Güneri BTCTurk'un yüzde 95'ini satın aldı

 

BtcTurk Pro'nun hacklendiği iddia edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rastlantı18 Mayıs 2021 15:36

    Özgür Güneri'nin 2018 yılında BTCTürk'e ortak oluşu ile 2018 Temmuz ayında hacklenmesi rastlantı mı? Bağlantı yok mu?

  • Matkap 18 Mayıs 2021 14:58

    Ya salliyorlar kullanici verileruni falan cok iyi koruyoruz diye. Kullanim sozlesmesini okuduysaniz bu tarz bir olayda btc Turkun hic bir sorumlulugu olmadigini onaylamiss oluyirsunuz. Yani olan bilgisi sizan kullanicilara oldu. BTC bunlari kendide satip yok haclendik falan da diyebilir cunku sorumluluk kabul etmrdigi icin .