BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrunson'ın avukatı AYM'ye başvurdu----

Brunson'ın avukatı AYM'ye başvurdu

Brunson'ın avukatı AYM'ye başvurdu
03 Ekim 2018 - 10:39 www.finansgundem.com

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Brunson hakkındaki ''ev hapsi'' kararının kaldırılması için avukatı Anayasa Mahkemesine başvurdu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine başvuruldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkili hakkındaki "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı" kararına ilişkin İzmir'deki Ağır Ceza Mahkemelerine yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından aynı taleple Anayasa Mahkemesine başvuru formunu gönderdi.

Avukat Halavurt'un yaptığı başvuruda, talebinin duruşmalı olarak incelenmesi, müvekkil Brunson'un halen ''ev hapsinde olması sebebiyle'' başvurunun öncelikle ele alınmasını ve tedbir kararı verilmesi talep edildi.

Tedbir talebi ile ilgili olarak müvekkili hakkındaki ev hapsi kararının kaldırılmasını talep edilen başvuruda, müvekkilinin ev hapsinde tutulmasının hukuka aykırı olduğunun tespiti ile Anayasa'nın 5. maddesinin ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesi istendi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)