BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrüksel’de İran ile kritik buluşma----

Brüksel’de İran ile kritik buluşma

Brüksel’de İran ile kritik buluşma
16 Mayıs 2018 - 10:50 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilme kararı almasının ardından yoğun bir diplomasi trafiği başlatan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in son durağı Brüksel oldu

Zarif, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile bir araya geldi. Toplantı sonrasında basına konuşan Mogherini, anlaşmanın tam ve etkili bir şekilde uygulanmasına yönelik bağlılığın taraflarca teyit edildiğini söyledi. Zarif de toplantıyı iyi bir başlangıç olarak niteleyerek, “Doğru yolda olduğumuza inanıyorum” dedi.

Zor bir ortamda çalıştıklarını ve hem Avrupa hem de İran kamuoyunun bunun farkında olduğunu söyleyen Mogherini, “Anlaşmanın yürürlükte kalmasını görme konusunda kararlıyız” dedi. Mogherini, anlaşmaya yeni eklemeler yapılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Toplantıda, önümüzdeki haftalarda pratik çözümler bulunması amacıyla ele alınması ve üzerinde çalışılması gereken unsurlar belirlendi. Bu unsurlar arasında İran ile ekonomik bağların sürdürülmesi ve derinleştirilmesi, İran petrolünün satışı, ulaştırma alanında işbirliğinin devam ettirilmesi, kredi olanakları, Avrupalı şirketlerin yeni sözleşmeler yapmalarının sağlanması ve İran’a daha fazla yatırım yer alıyor.

Görüşmeler diplomatik açıdan yapıcı olarak değerlendirilse de ABD’nin çekilme kararıyla yarattığı karmaşık durumdan çıkış yolu henüz net olarak bulunmuş değil. Brüksel’de konuya ilişkin yapılan ağırlıklı yorumu, “Mucizevi bir çözüm yok” olarak özetlemek mümkün. Diplomatik kaynaklar hızlı bir kararın söz konusu olmadığını ve tüm tarafların çıkarlarını koruyacak ortak bir yaklaşım belirlemenin zaman alacağı görüşündeler

Mogherini, gelecek hafta Viyana’da teknik düzeyde bir toplantı daha yapılacağını duyurdu. Nükleer anlaşma ve Trump’ın kararı, AB liderleri düzeyinde de ele alınacak. (Güven Özalp/Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri16 Mayıs 2018 11:18

    Sovyetler Birliğinin yıkılmasıyla Abd tek tabanca kaldı ve Adalet falan dağıtmadı. Paranın egemenliğine sahip olabilmek için Siyonistlerin yörüngesine girdi. İrana yaptırımlar bu çerçevede değerlendirilmeli. Elbette atom bombası bölge için çok tehlikeli bir şey. İranda güvenilir bir ülke değil, kendi rejimini ihraç etmek ister. Ancak İsrailde bölgede tehlikeli bir güç olduğundan dengelerin oluşması gerekir.