BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrüksel, Afrika'da yeni strateji arayışında----

Brüksel, Afrika'da yeni strateji arayışında

Brüksel, Afrika'da yeni strateji arayışında
27 Şubat 2020 - 13:57 www.finansgundem.com

Afrika ülkeleri ile ilişkilerini yeniden şekillendirmek amacıyla Avrupa Birliği'nin önde gelen liderleri Afrika Birliği liderleri ile gerçekleşecek zirvede buluşuyor.

Göreve başlamasından bu yana birkaç ay içinde ikinci kez bölgeye giden Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve 22 Avrupa Komiseri, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da 55 ülkeden oluşan Afrika Birliği'nin liderleri ile görüşecek.

Bölgede yatırımlarını artırmayı planlayan Avrupa Birliği özellikle sürdürülebilir kalkınma, dijital ve çevre konularına geçiş, istihdam ve barışa odaklanmak istiyor.

Afrika ülkelerine en büyük kalkınma yardımlarını sağlayan Brüksel, Afrika Birliği ile bundan böyle siyasi ve ekonomik çıkarlar üzerine partnerlik kurmak istiyor. Birlikte kalkınma yardımları ile ilişkilerin devam edemeyeceği kanısı hakim.

Rusya, Çin, Hindistan, Türkiye ve ABD Afrika ülkeleri ile yakından ilgileniyor ve bu konu ile hakkında yoğun çalışmalar yürütüyor. Rekabetin artması ile birlikte Avrupa Birliği de bölgede eskiden olduğu gibi hareket edemeyeceğini anlayarak yeni bir strateji geliştirme arayışında.

Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Birliği-Afrika stratejisinin 4 Mart tarihinde kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Önümüzdeki 18-19 Haziran tarihlerinde ise sonuç bildirgesinin Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları tarafından onaylanması ümit ediliyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)