BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBritanya Ulaştırma Bakanı: Brexit ertelenmeyecek----

Britanya Ulaştırma Bakanı: Brexit ertelenmeyecek

Britanya Ulaştırma Bakanı: Brexit ertelenmeyecek
05 Şubat 2019 - 09:00 www.finansgundem.com

Kabinedeki tüm Brexit görüşmelerine katıldığını belirten Ulaştırma Bakanı Grayling, Brexit'te bir ertelemenin söz konusu olmadığını söyledi

Britanya Ulaştırma Bakanı Chris Grayling, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılması sürecinin Madde 50'de öngörülen müzakere süresinin uzatılması yoluyla ertelenmeyeceğini söyledi.

Telegraph gazetesine demeç veren Grayling, "Her kabine toplantısında vardım ve bu toplantılarda 29 Mart tarihinin ötelenmesi konusunda bir görüşme olmadı. Madde 50'yi ertelemiyoruz" diye konuştu.

Grayling yaptığı açıklamada, Britanya'nın bir anlaşma olmadan ayrılması durumunda sorumluluğun Avrupa Birliği'nde olacağını da savundu ve "Eğer uzlaşmaşa istekli değillerse ve ortak bir zeminin bulunması konusunda bizimle çalışmayı arzu etmiyorlar ise, bir anlaşma olmaması onların hatası olur" ifadelerini kullandı.

"28 Mart'a kadar bekleme lüksümüz yok"

Britanya İşletmeler Bakanı Greg Clark da, Brexit müzakerelerinin biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Clark, işletmelerinin kararlarını şimdi vermek zorunda olduklarına işaret ederek bir Brexit anlaşmasına varmak için AB'den ayrılma günü olan 29 Mart'tan önhceki güne kadar bekleme lüksü bulunmadığını söyledi.

Clark, "28 Mart'a kadar müzakere edebileceğimizi düşünmemeliyiz, çünkü imalatçılar tedarikçilerine parça siparişlerini şimdi veriyorlar. 28 Mart'a kadar bekleme lüksümüz yok, Brexit anlaşması konusunu çok çasbuk şekilde sonuçlandırmamız gerekli" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)