BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBritanya büyüyor----

Britanya büyüyor

Britanya büyüyor
13 Eylül 2013 - 18:50 www.finansgundem.com

Bloomberg anketine katılan ekonomistler Britanya ekonomisinin toparlanmada hızlı bir ivme kazanacağı tahmininde bulundu

Birleşik Krallık ekonomisinin toparlanmasına yönelik 2015 beklentilerini gözden geçiren ekonomistler krizin başlamasından bu yana en hızlı genişlemenin görüleceğini tahmin ediyorlar.
Bloomberg anketine katılan 48 ekonomist Birleşik Krallık ekonomisinin bu yıl yüzde 1.3 ve 2014 yılında yüzde 2 büyümesini beklerken, bu oranlar daha önce sırasıyla yüzde 1 ve yüzde 1.7 olarak belirlenmişti. Önümüzdeki yıl bu yönde bir genişlemenin gerçekleşmesi 2007 yılından bu yana en hızlı seviye olarak kayda geçecek.
Bank of England Başkanı Mark Carney için ise böylesine bir toparlanmanın ülkedeki işsizlik oranının düşmesine yapacağı yansıma. Bank of England geleceğe yönelik rehberliği işsizlik oranına dayanarak ele alıyor.
RBC Capital ekonomisti Jens Larsen, "Genel beklenti çok hızlı ve büyük bir şekilde yükseldi. Eğer çok güçlü bir toparlanma olursa geleceğe yönelik rehberlikte bazı değişiklikler olmak zorunda kalacak. İletişim bu noktada önemli" yorumunu yaptı.
Bloomberg anketine katılan ekonomistler Birleşik Krallık ekonomisinin 2015 yılında yüzde 2.4 büyüyeceği tahminini yapıyorlar. Tüketici harcamalarının bu yıl ve 2014 yılında yüzde 1.6 artması beklenirken, ihracatın yüzde 1.8 ve yüzde 4.7 artması öngörülüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)