BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'yı sarsan operasyon----

Brezilya'yı sarsan operasyon

Brezilya'yı sarsan operasyon
15 Aralık 2015 - 22:00 www.finansgundem.com

Brezilya'da devam eden yolsuzluk operasyonu kapsamında, bakan ve milletvekillerinin evlerine baskın yapıldı

Brezilya'nin siyasi düzenini sarsan ve ülkede bir dizi değişimi tetikleyen petrol skandalının halkası giderek genişliyor. İki yıldır devam eden operasyonlarda bu sabah aralarında iki bakan, meclis başkanı, milletvekilleri ve senatörlerin bulunduğu üst düzey politikacıların ev ve iş yerlerine baskınlar yapıldı.

Yolsuzluk operasyonunda polisin baskın düzenlediği isimler arasında bir süre önce Devlet Başkanı Dilma Rousseff tarafından göreve getirilen Bilim ve Teknoloji Bakanı Celso Pansera, Turizm bakanı Henrique Eduardo Alves ve uzun yıllar Enerji Bakanlığı yapan ve halihazırda senatör olan Edison Lobao da yer alıyor.

Operasyonda en dikkat çeken isim ise bir süre önce yolsuzluk suçlaması nedeniyle etik kurulu tarafından hakkında soruşturma başlatılan Meclis Başkanı Eduardo Cunha oldu. Cunha'nın petrol ihalesi alan yabancı şirketlere aracılık ettiği ve dağıtımdan rüşvet aldığı iddia ediliyordu. Meclis başkanının yurtdışındaki hesaplarında bu iddiayı destekleyen miktarda para bulunduğu tespit edilmişti.

Operasyonu yürüten güvenlik güçleri ayrıca Senato Başkanı Renan Calheiros'un evinde de arama yapmak istedi ancak mahkeme bu talebi reddetti. Siyaset uzmanları, daha önce çok sayıda işadamı ve siyasiyi parmaklıklar arkasına gönderen sürecin merkeze yaklaştığı ve üst düzey yönetimi çevrelediği görüşünde.

Konuya ilişkin devlet başkanlığı sarayından yapılan ilk açıklamada "Bakanların evlerine yapılan baskının nedenlerinin açığa kavuşup, kişilerin savunmaları neticesinde kurumların güçlenmesinin umulduğu" belirtildi.

Lava Jato adı verilen ve iki yıl önce başlatılan operasyonda yirmi ikinci dalgaya gelindi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan sanık sayısı 1000'e yaklaşırken hapse girenlerin sayısı 116'ya ulaştı.

Diğer yandan süreçle bağlantılı olarak Eski Devlet Başkanı Lula da Silva hakkında da ayrı bir soruşturma yürütülüyor. Ülkede siyasi istikrarsızlık devam ederken geçtiğimiz haftalarda mevcut başkan Dilma Rousseff hakkında da görevden azil süreci başlatıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)