BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'dan, Hristiyan Afganlara insani vize!----

Brezilya'dan, Hristiyan Afganlara insani vize!

Brezilya'dan, Hristiyan Afganlara insani vize!
22 Eylül 2021 - 09:33 www.finansgundem.com

Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro, Afganistan'ın geleceğinden endişe duyduğunu belirtti. Hristiyan Afganlara insani vize vereceklerini açıkladı.

Bolsonaro, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'nda, göçmen problemi, koronavirüs salgını, Kovid-19 tedavisinde ilaç kullanımı gibi çeşitli konularla ilgili açıklama yaptı.

Bolsonaro, Brezilya'nın her zaman göçmen kabul ettiğini dile getirdi, ayrıca ülkesine Venezüella'daki siyasi krizden kaçan 400 binden fazla göçmeninde geldiğini açıkladı. Brezilya'nın Afgan göçmen kabul edeceğini belirten Bolsonaro, "Afganistan'ın geleceği bizi derinden endişelendiriyor. Hristiyan Afganlara insani vize vereceğiz" ifadesini kullandı.

YETİŞKİN NÜFUSUN YÜZDE 90'INA EN AZ BİR DOZ KOVİD-19 AŞISI

Hükümetin şu ana kadar 260 milyondan fazla Kovid-19 aşısı tedarik ettiğine dikkat çeken Bolsonaro, "140 milyondan fazla Brezilyalıya, yani yetişkin nüfusun yüzde 90'ına en az bir doz Kovid-19 aşısı yapıldı. Yerli halkın yüzde 80'i de Kovid-19'a karşı aşılandı" dedi.

Henüz Kovid-19 aşısı yaptırmayan Bolsonaro, "Aşı çalışmalarını destekliyoruz ancak yönetimim aşı pasaportu veya benzeri zorunluluğu desteklemedi. Federal Tıp Konseyimizin tavsiyesini takiben, erken tedavi arayışında tıbbın özerkliğini destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Bolsonaro, Kovid-19 vakalarında ilk tedavinin uygulandığı, farklı hastalık için üretilen ilaçların kullanımına ilişkin şunları kaydetti: "Ben de ilk tedavi görenlerden biriydim. Kullanılacak ilaca karar verirken ve 'off-label' kullanımda (ilacın kullanım talimatları doğrultusunda belirtilen alanı veya şartları dışında kullanımı) doktor-hasta ilişkisine saygı duyuyoruz. Medyanın büyük bölümüyle birçok ülkenin neden ilk tedaviye karşı çıktığını anlamıyoruz. Tarih ve bilim, herkesi nasıl sorumlu tutacağını bilir."

BM Genel Kurulunda ilk konuşmayı 66 yıldır Brezilya yapıyor

 

Brezilyalı yatırım bankası, kripto işlem platformu kurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)