BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'daki yolsuzluk skandalında flaş gelişme----

Brezilya'daki yolsuzluk skandalında flaş gelişme

Brezilya'daki yolsuzluk skandalında flaş gelişme
19 Eylül 2019 - 04:16 www.finansgundem.com

Brezilya'da "araba yıkama" adıyla bilinen yolsuzluk soruşturmasının merkezindeki Odebrecht inşaat şirketinin eski üst düzey yöneticisi Valladeres, Rio de Janeiro'daki evinde ölü bulundu

Brezilya'da Odebrecht inşaat şirketi hakkındaki yolsuzluk soruşturmasında muhbirlik yapan şirketin eski üst düzey yöneticisi Henrique Valladeres Rio de Janeiro'daki evinde ölü bulundu. 

Rio de Janeiro polisi, Valladeres'in cenazesinin adli tıp incelemesi sonrasında ailesine teslim edildiğini, ölüm sebebinin ise belirlenemediğini bildirdi. 

Valladeres'in soruşturma kapsamında muhbirlik yaptığı biliniyordu.

Maktul Valladeres, Brezilya devlet başkanlığı eski adaylarından birine ve eski bir enerji bakanına yapılan şüpheli ödemeler hakkında bilgiler paylaşmıştı.

Araç yıkama operasyonu

Brezilya'da devlete ait petrol şirketi Petrobras'ta yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle başlatılan ve "Araç Yıkama Operasyonu" olarak adlandırılan soruşturmayı yürüten savcılar, Odebrecht isimli inşaat firmasının, 8 ihale karşılığında eski Devlet Başkanı Lula da Silva'ya rüşvet verdiğini ileri sürmüştü.

Mart 2015'te başlatılan soruşturmada, aralarında şirketin üst düzey yöneticileri, iki eski milletvekili ve ünlü iş adamlarının bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Eski Devlet Başkanı Michel Temer de Odebrecht şirketinden yaklaşık 300 bin dolar rüşvet almakla suçlanmıştı.

Odebrecht şirketinden ismi açıklanmayan eski bir yönetici, şirketin, Temer'in partisine 40 milyon dolar rüşvet verdiği iddiasında bulunmuştu.

Peru, Arjantin, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya, Ekvador ve Venezuela makamları, kendi ülkelerinde Odebrecht şirketinin faaliyetleriyle ilgili yolsuzluk soruşturmaları başlatmıştı.

Soruşturma çerçevesinde bugüne kadar onlarca siyasetçi ve yönetici mahkum edilirken, 2 milyar doların üzerinde rüşvet ve yolsuzluk ortaya çıkarılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)