BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'da yüzbinlerce kişi eylem yaptı----

Brezilya'da yüzbinlerce kişi eylem yaptı

Brezilya'da yüzbinlerce kişi eylem yaptı
18 Haziran 2013 - 13:03 www.finansgundem.com

Brezilya’da binlerce kişi Konfederasyon Kupası ve toplu taşıma sistemleri için harcanan milyarlarca doları protesto etti.

Brezilya’da binlerce kişi Konfederasyon Kupası ve toplu taşıma sistemleri için harcanan milyarlarca doları protesto etti. Brezilya'da 8 büyük şehirde 100 binden fazla insan diktatörlüğün sona erdiği 1985'ten sonra en geniş katılımlı gösteri için sokaklara döküldü. Halk sosyal sistemi geliştiremeyen ve güvenliği sağlayamayan hükümeti protesto ediyor.

Rio de Janeiro şehrinde polis etrafı yağmalayan gruplara biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda en az 20 polis ve 10 göstericinin yaralandığı belirtildi.

Ülkenin zengin ve fakir arasındaki uçurumun giderek arttığı bir dönemde, Konfederasyon Kupası'na ve gelecek yıl Dünya Kupası organizasyonlarına harcanan milyarlarca dolar halkın tepkisini çekiyor.

Protestoların yanı sıra internet üzerinden de "Dünya Kupası için Brezilya'ya gelmiyoruz" kampanyası yürütülüyor. Göstericilerin bir kısmı da bu sloganı yansıtan pankartlar taşıyor.
Polis güçleri küçük gruplar halinde protesto yapan gençlere dağıtmak için biber gazı ve plastik mermi kullanıyor. Protestolar sırasında birçok bina ve para ATM tahrip edilirken, küçük yangınlar çıkarıldı.

Konfederasyon Kupası oyunları sırasında başlayan gösteriler Papa'nın gelecek ay gerçekleştireceği ziyaret, 2014 Dünya Kupası ve 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları öncesi güvenlik endişelerini artırdı.
Gösterilerde oğlu gözaltına alınan Antonio Carlos, "Kamu hazinesindeki her şeyi yağmalayanlar serbest ama hiçbir şiddet olayına karşmayan oğlum polis aracında. İnanılmaz bir şey." dedi. Gösteriye katılan Paulo Salgado ise polis müdahalesine rağmen insanların inandıkları şeyler için hep birlikte direnmesine ilk defa şahit olduğunu dile getirdi. Salgado, göstericiler arasına yakıp yıkanların da karışmasından şikayet etti.
Geçtiğimiz günlerde 200’den fazla genç Ulusal Kongre binasının çatısını işgal etmişti. 5 bine yakın gösterici binanın etrafında insan zinciri oluşturmuş, bazı göstericilerin Devlet Başkanı Dilma Rousseff’un istifasını istemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)