BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'da polisin grevi 150 cinayete mal oldu----

Brezilya'da polisin grevi 150 cinayete mal oldu

Brezilya'da polisin grevi 150 cinayete mal oldu
25 Şubat 2020 - 10:11 www.finansgundem.com

Brezilya'nın kuzeybatısındaki Ceara eyaletinde, maaşlarına zam isteyen polislerin greve gitmesiyle bölgede 5 günde en az 147 cinayet işlendi. Bu sayının normal ortalamanın beş katı üzerinde olduğu belirtildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, yasal grev hakkı olmayan polisler, kar maskeleriyle polis merkezlerini işgal etmiş, devriye araçlarıyla cadde ve sokakları ulaşıma kapatmış, bazı bölgelerde esnafı kepenk kapatmaya zorlamıştı.

Kamu Güvenliği Bakanlığı eyaletteki grevin yasa dışı olduğunu, greve katılan polisler hakkında federal soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Grevi bitirmek isteyen senatör vuruldu

Geçtiğimiz çarşamba günü, Senatör Cid Gomes, grevi sonlandırma çağrısı yapmak üzere Sobral kentinde polislerin işgal ettiği emniyet merkezine geldi. Eylemcilerle konuşan Gomes, çağrısına karşılık alamayınca, bir iş makinesine binerek eylemcilerin nizamiyeye yerleştirdiği metal bariyeri aşmaya çalıştı.

Bu sırada nereden açıldığı belli olmayan ateşte iş makinesinin camları kırıldı, Gomes göğsünden yaralandı. Hastaneye kaldırılan Gomes'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bolsonaro bölgeye asker gönderdi

Cuma günü Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro eyalette düzenin sağlanması için 2 bin 500 asker göndermeye karar aldı. Adalet ve Kamu Güvenliği Bakanı Sergio Moro ise, "durumun en kısa sürede çözüleceği" sözünü verdi.

Brezilya'nın Espirito Santo eyaletinde 2017'de yapılan yasa dışı polis grevi, yağma ve kundaklama olaylarının yaşandığı bir şiddet dalgasına yol açmıştı. Grev nedeniyle eyaletteki okullarda eğitime ara verilmiş, sağlık ve ulaştırma hizmetleri kesintiye uğramıştı. Federal hükümet, düzeni sağlayabilmek için eyalete 3 bin asker ve ulusal muhafız sevk etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)