BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBrezilya'da bankacılar greve gitti----

Brezilya'da bankacılar greve gitti

Brezilya'da bankacılar greve gitti
06 Ekim 2015 - 23:57 www.finansgundem.com

Banka çalışanları ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor

Brezilya'da maaşlarını ve çalışma koşullarını protesto eden banka çalışanları, greve gitti.

"Folha de S.Paulo" gazetesinin haberine göre, ülkenin en büyük sendikası olan ve yaklaşık 500 bin banka çalışanını temsil eden CUT, grev nedeniyle aralarında Rio de Janeiro ve Sao Paulo'nun da bulunduğu 20 eyalette Banka şubelerinin hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Ülkenin en büyük beş bankası Banco do Brasil, Bradesco, Caixa Economica, Itau Unibanco ve Santander çalışanları da greve gidenler arasında yer alıyor. 

Banka çalışanları, ücretlerine yüzde 16 zam yapılması, daha iyi çalışma koşulları sağlanması, şubelerde güvenlik önlemlerinin artırılması, şirket karından hisse verilmesi gibi taleplerde bulunuyor. 

Grev süresince halk, ATMler ve internetten bankacılık işlemlerini yapabilecek. 

Grev kararı, Bankalar Federasyonu'nun geçen hafta banka çalışanlarının maaşına yüzde 5,5 zam önerisinde bulunmasının ardından alınmıştı. CUT, bankaların 2015'in ilk yarısındaki karının 36,3 milyar Brezilya realine (yaklaşık 9,5 milyar dolar) ulaştığına dikkati çekerek zam talebinde ısrarcı olacaklarını kaydetmişti.    

Brezilya'da banka çalışanları, 2014'de de bir hafta süren grev yapmış va ücretlerine yüzde 8,5 zam yapılmıştı. Banka çalışanlarının 2013'teki grevi ise 23 gün sürmüş ve yüzde 8'lik ücret artışıyla sonuçlanmıştı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)