BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya yine faiz artırdı----

Brezilya yine faiz artırdı

Brezilya yine faiz artırdı
04 Haziran 2015 - 07:31 www.finansgundem.com

Brezilya MB politika yapıcıların yatırımcıları enflasyonun hedefe ulaşacağına ikna etmeye çalışması ile 6. kez faiz artırımı gerçekleştirdi

Brezilya Merkez Bankası, politika yapıcıların yatırımcıları enflasyonun hedefe ulaşacağına ikna etmeye çalışması ile üst üste altıncı kez faiz artırımı gerçekleştirdi.

Bankanın Başkan Alexandre Tombini liderliğindeki yönetim kurulu, Çarşamba günü oybirliği ile alınan karar ile gösterge faiz oranını yarım puan artırarak yüzde 13.75’e yükseltti.

Söz konusu karar ile Faiz oranı Ocak 2009’dan bu yana en yüksek seviyeye çekilmiş oldu. Kararın ardından yapılan açıklamada bir önceki bildiri ile aynı dilin kullanıldığı görüldü. Bloomberg anketine katılan 56 ekonomistin 55’i kararı doğru şekilde tahmin etti. Bir ekonomist çeyrek puanlık bir artırım öngördü.

Ekonomist ve traderlar 25 yılın en derin resesyonunun, Tombini’nin faiz oranlarını enflasyonu yüzde 4.5’e yavaşlatacak kadar yükseltmesine engel olacağını öngörüyorlar. Gelecek yıl enflasyon yüzde 4.5’e yavaşlatılası hedefleniyor. Öte yandan işsizlik oranı artsa bile Tombini hedefe ulaşılması için ne gerekiyorsa yapılacağı taahhüdü verdi.

BESI Brasil kıdemli ekonomistlerinden Flavio Serrano, “Merkez bankası güvenin artmasını desteklemek için kredibilitesini tekrar kazanmak zorunda. Doğru yoldalar. Ekonominin mevcut durumdan yanlış ekonomik politikalar sorumlu” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)