BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya MB faiz kararını açıkladı----

Brezilya MB faiz kararını açıkladı

Brezilya MB faiz kararını açıkladı
04 Eylül 2014 - 07:38 www.finansgundem.com

Brezilya merkez bankası enflasyonun hedefin üzerinde seyretmesi ile faiz oranını değiştirmeme kararı aldı

Brezilya merkez bankası, üst üste üçüncü toplantısında gösterge faizini değiştirmedi. Banka piyasa beklentileri doğrultusunda, gösterge faizini yüzde 11'de bıraktı. Başkanlık seçimlerine bir ay kalan Brezilya'da ekonominin resesyondan çıkması için çaba harcanıyor.

Brezilya Merkez Bankası Başkanı Alexandre Tombini liderliğindeki merkez bankası yetlilileri, Bloomberg anketine katılan 54 analistin 53’ünün tahminlerini karşılayarak gösterge faiz oranını yüzde 11 seviyesinde tutma kararı aldı. Bir analist 25 baz puan düşüş kararı alınacağı tahmininde bulundu.

Goldman Sachs Group Inc. Latin Amerika başekonomisti Alberto Ramos, “Merkez bankası kararı, politika faiz oranının kısa vadede değiştirilmeyeceğine işaret ediyor. Enflasyon hala yüksek seyrediyor” diye konuştu.

Brezilya Başkanı Dilma Rouseff ekonomiyi canlandırmak amacıyla vergi ve sosyal harcamalarda azaltım, kredilerde ise genişlemeye kararı almıştı. Yıllık enflasyon son 48 ayda resmi hedef olan yüzde 4.5’in hedefin üzerine çıktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)