BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya lideri Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı'na küfretti----

Brezilya lideri Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı'na küfretti

Brezilya lideri Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı'na küfretti
08 Ağustos 2021 - 14:49 www.finansgundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Facebook sayfasında paylaştığı canlı yayında ülkenin Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı'na küfür etti

'Trupik Trump' lakaplı Jair Bolsonaro, Brezilya'nın güneyindeki destekçilerine hitap ederken Luis Roberto Barroso'ya "o..... ç....." dedi. Video daha sonra Facebook'tan silindi fakat kopyaları hala internet üzerinden olarak paylaşılıyor.

Üst mahkemenin yargıcıysa Bolsonaro'nun yorumuna yanıt olarak, hamlelerinin böyle bir rahatsızlığa neden olmasının işini düzgün yaptığını gösterdiğini söyledi.

Açıklama, Bolsonaro'nun ülkenin oy kullanma sisteminin sahtekarlığa açık olduğu iddiası üzerine gerilimin arttığı günlerde geldi.

Sağcı politikacı, 2018'deki seçim zaferinden bu yana ülkedeki seçim hileleriyle ilgili iddialarda bulunmuştu. Bolsonaro'yu eleştirenlerse bu hamlenin, eski ABD başkanı Donald Trump'ın 2020'de yaptığı gibi bir sonraki seçim sonuçlarına karşı çıkmaya zemin hazırlama çabası olduğunu düşünüyor.

Trump'ın Bolsonaro tarafından da desteklenen iddiaları, Trump yanlılarının 6 Ocak'ta başkent Washington'daki ABD Kongre Binası'na saldırmasına yol açmıştı.

Yakın zamanda Bolsonaro, ülkenin sözde seçim hilelerine dair sorunlar çözülmezse bir sonraki seçimde yenilgiyi kabul etmeyeceğini ima etmişti.

Sosyal medya üzerinden yaptığı haftalık seslenişte devlet başkanı, "Seçimi temiz bir şekilde kazanan kişiye devlet başkanlığı kuşağını teslim edeceğim" demişti: "Hileyle kazananaysa teslim etmem."

Bolsonaro'dan hoşnutsuz olanların oranı geçen ay tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. XP/Ipespe'nin yaptığı ankete katılanların yaklaşık yüzde 52'si Bolsonaro hükümetinin 'kötü/berbat' bir iş çıkardığını düşündüğünü belirtmişti.

Bu hafta başlarında Yüksek Mahkeme, devlet başkanının seçim hilelerine dair asılsız ithamlarına yönelik soruşturma açılmasını onayladı.

Perşembe günü alt meclisteki bir komitenin, devlet başkanının kabul ettirmeye çalıştığı basılı oy pusulalarını kanunlaştıracak anayasa değişikliğine ret oyu vermesiyle Bolsonaro, 2019'da göreve başladığından bu yana Brezilya Ulusal Kongresi'ndeki en kötü başarısızlığını yaşadı.

Öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı Arthur Lira, cuma günü yaptığı açıklamada komite reddetmiş olsa bile tartışmalı değişikliği genel kurula götüreceğini söyledi. Lira kararını, hızlı bir çözümün daha iyi olacağını çünkü meseleyi çevreleyen siyasi gerilimin ülkenin yasama gündemini meşgul ettiğini söyleyerek açıkladı.

Tasarının, anayasa değişiklikleri için oyların 5'te üçüne ihtiyaç duyulan alt meclisten geçmesi beklenmiyor.
(Independent Türkçe)

Aşı alımında yolsuzluk yapan Bolsonaro'ya karşı protesto

Brezilya'da vaka sayısı 20 milyonu aştı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)